İsveç'te iki çocuk babası Joakim Lagerqvist sahip olduğu aracın otopark, diğer giderleri ve karmaşık trafik stresinden kendini kurtarmak, bir yandanda ailesiyle hızlı ulaşım sağlamak için harika bir fikir buldu.

4 kişilik ailenin çocuklarıyla hem hızlı ulaşım sağlamak hemde tasarruf etmek için bulduğu yöntem birçok yönüyle alkışlanabilir.

Joakim Lagerqvist, karısı ve iki çocuğu Avusturalya'da uzun bir süre yaşadıktan sonra geçen yıl İsveç'e geri döndüler. Ulaşımı çözmek için fazla düşünmeden bir araba aldılar ancak zaman geçtikçe arabanın maliyeti ekonomilerini olumsuz etkilediğini fark ettiler.

Araba masraflarından kurtulmak için daha pratik çözümler bulmak için oturup hesap yapan aile İsveç'te merkezi bir yere taşınmaya karar verdiler.

Stockholm merkezine taşındıktan sonra bisiklet ve toplu taşıma araçlarıyla sağlayacakları ulaşımın daha avantajlı olduğunu görünce arabalarını satarak bir normal bisiklet birde elektrikli bisiklet alarak büyük kar elde etti.

Aracı satıp aldıkları yeni bisikletler ve diğer maliyetlerden sonra 40 bin kron nakit kar ettiklerini ve aylık ortalama 3 bin kron maliyeti düşürüp ayrıca Stockholm merkezinde oturabildiklerini söyleyen aile yaptıkları bu değişimi harika bulduklarını söyledi.

Elektrikli bisikletle çocuklarını gezdiren babanın yanında eşi de diğer bisikletle eşlik ederek pedal çevirmenin sağlıklı yaşam için önemli bir iş yapıyorlar hem de tasarruf ederek bütçelerini zorlamıyorlar. Bu zeki aileyi tebrik ederiz.

Editör: İsveç Gündemi