İsveç'in en büyük ekonomi firmalarından biri olan Lundbergforetagen sahibi Fredrik Lundberg şirket hisselerinin bir kısmını ve firmanının yönetimini kızlarına bıraktığını duyurdu.

19,9 milyar kronluk değeri olduğu belirtilen dev firmanın kurucusu ve tek sahibi olan Fredrik Lundberg "Bugün en doğru zaman, bundan sonra firmayı ve ekonomiyi kızlarım yönetecek" diyerek ilk adımda şirketin 6 milyar kronluk hissesini kızlarına devrettiğini söyledi.

Fredrik Lundberg'in kızları olan Louise Lindh ve Katarina Martinson 6 milyar kronun yeni patronları olarak görevi devr alacak.

Dagens Industri gazetesinde yer alan bir habere göre, firmanın değerinin çok daha büyük olduğu, babanın çocuklarının iş yönetimini görmek için 6 milyar kronluk hisse devrini kızlarına hediye ettiğini belirtti.

2010 yılından beri kızları ile birlikte çalışan baba Lundberg, kızlarının şirketi yönetmeye hazır olduklarını, yeni jenerasyonun yenilikçi bakış açısına güvendiğini ve şirketi çok daha iyi noktaya taşıyabileceklerini ifade ederek, bundan sonra artık biraz dinleneceğini söylediği belirtildi.

Gelecek nesiller için ilk adım olarak nitelendirilen kararın olumlu adım olduğu söylenirken, şirketin gerçek ekonomik gücünün 19,9 milyar kron olduğu vurgulandı.

Semihhan AYDEMİR / İsveç Gündemi
Editör: İsveç Gündemi