İsveçli Securitas şirketinin global büyüme noktasında daha güçlü bir duruma gelmek için Türkiye'nin Pronet Güvenlik ve Alarm sistemlerini satın alarak büyümeyi hedefliyor. İsveçli ünlü marka, aldığı Pronet markası ile Türkiye pazarında daha da büyük hale gelmeyi hedefliyor. 

Hesaplamara göre Türkiyenin güvenlik piyasası 24 milyar SEK olarak değerlendiriliyor ve her geçen gün güvenlik hizmetlerine olan talep artıyor.

Pronet Güvenlik ve Alarm sistemlerini yaklaşık 480 milyon SEK gibi bir bedel ödeyerek satın aldığı düşünülüyor. 5 binden fazla çalışanı ile Türkiye'de ilk beş sırada yer alan Pronet, elemanlı güvenlik hizmetleri, güvenlik mühendisliği, etkinlik güvenliği, hizmetleri ve entegre güvenlik çözümlerini de içeren hizmet çeşitliliği ile geniş bir faaliyet yelpazesine sahip olacak şirketin hizmet verdiği alanlar arasında Türkiye'nin dört bir yanıındaki AVM'ler, havalimanları, enerji tesisleri, üretim tesisleri, lojistik noktaları ile limanlar, turistik tesisler, finansal kurumlar, kamu kuruluşları, okullar, üniversiteler, hastaneler ve stadyumlar yer alıyor. 

İki şirket arasında 31 Mayıs 2018 tarihinde imzalanan anlaşmanın ardından her iki şirketin yönetiminde bir değişiklik yaşanmazken, idari kadro ve saha çalışanları görevlerine devam edecek.

Pronet şuana kadar ağırlıklı olarak İstanbul ve çevre bölgelerde güvenlik hizmetleri sunuyor. Pronet portföyünde çok sayıda ulusal şirketlere sahip olduğu biliniyor.

1934 yılında  güvenlik şirketi İsveçte kurulan Securitas, bugün 13 binden fazla çalışanıyla Türkiyede lider şirketdir. 2006 yılında iki güvenlik şirketini satın alan Securitas  Türkiye pazarında yerini aldı.

3. ÇEYREKTE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Securitas Güvenlik Hizmetleri Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, "Bu birleşmeyle birlikte ailemizin genişleyecek olmasının heyecanını yaşıyoruz. Türkiye'de güvenlik sektörünün en önemli oyuncuları olarak 'güvenlikte en iyi'yi yeniden tanımlamayı amaçlıyoruz. Yeni takım arkadaşlarımızın uzmanlık, tecrübe ve farklı bakış açılarından faydalanma fırsatı bulacağımız bu yeni dönem, daha iyiye evrilmek için önemli bir fırsat," dedi.

Securitas Güvenlik Hizmetleri ile Pronet Güvenlik ve Danışmanlık Hizmetleri arasındaki anlaşma Rekabet Kurumu'nun onayına tabi bulunuyor. Satışın gerekli izinlerin alınmasının ardından bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Kaynaklar: Bloomberght / İsveç Gündemi

Editör: İsveç Gündemi