İsveç’in dünyaca ünlü şirketi SKF, günümüzde Avrupa’dan Asya’ya, Amerika’dan Avustralya’ya kadar dünya coğrafyasında 130 ülkede 46 binden fazla çalışanıyla endüstriyel ürünler geliştirip satan bir dev.

1907’de kurulmuş SKF, uçaklardan gemilere, trenlerden otomobillere, her türlü vasıtadan dayanıklı ev ürünleri olarak adlandırılan buzdolabından çamaşır makinesine kadar geniş yelpazede kullanılan rulman denilince ilk akla gelen kuruluş.

SKF, geçtiğimiz yıl küresel ölçekte bir program başlatmış. Geleceğin yönetici adaylarını belirlemeye dönük “Global Trainee” programına dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda başvuru olmuş. Uzun ve zor mülakatlar sonrasında programın ilk dalgası için dünya genelinde sadece altı genç seçilmiş.
Bunların ikisi İsveçli, biri Alman, biri İtalyan, biri Fransız, biri de Türk. 
O Türk de sevgili Ezgi Atis...

Ezgi, Karşıyaka Anadolu Lisesi’ni dereceyle bitirdikten sonra Türkiye’de ilk 300’ün içine girerek Boğaziçi Üniversitesi’nin Endüstri Mühendisliği’ni kazandı. Geçtiğimiz yıl da onur derecesiyle mezun oldu.
*** 
Ezgi, Eylül 2018’e kadar SKF’nin değişik ülkelerdeki organizasyonlarında görev alacak.
Daha sonra İstanbul’a dönecek.

Öğrencilik yıllarında UNILEVER, BSH ve VODAFONE gibi küresel şirketlerde görev alan Ezgi, gelecekteki kariyerini global şirketlerde devam ettirmeyi hedefliyor.

SKF’in insanı geliştiren ve değer veren etkin kurumsal yapısında İzmir’i başarıyla temsil ediyor. Gençlere tavsiyeleri bol bol kitap okumaları, birkaç lisanı çok iyi derecede öğrenmeleri, sosyal olmaları, seyahat etmeleri, çok çalışıp sebat etmeleri ve hayata her zaman pozitif bakmaları...
*** 
Ezgi Atis, Türkiye’nin geleceğini kurgulayacak o gençlerden sadece biri...
Bebekliğini, çocukluğunu, genç kızlığını bildiğim Ezgi, şimdi İsveç’te, dünyanın en büyük şirketlerinden birinde bizi temsil ediyor.
Gurur duyuyoruz.

 
Editör: İsveç Gündemi