Birleşmiş Milletler'in (BM) Uganda Temsilciliği ile İsveç'in Kampala Büyükelçiliği tarafından ülkenin kuzeyindeki ikinci büyük kenti Gulu'da düzenlenen "Barış ve Güvenlik için Kadınların İşgücüne Katılımı" programında, İsveç ile BM'nin Uganda Temsilciliği arasında, 3 yıl devam edecek olan Ugandalı kadınların güçlendirilmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması programı konusunda anlaşmaya varıldı.


Programda konuşan, Uganda BM Kadın Temsilcisi Hodan Addou, İsveç'in vereceği 8 milyon dolarlık yardımın, ülkenin Doğu ve Kuzey bölgeleri ile başkent Kampala ve Karamoja kentlerindeki kadınlar için kullanılacağını söyledi.

İsveç'in Kampala Büyükelçisi Urban Andersson da söz konusu yardımın cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı sağlayacağını kaydederek, kadının ekonomik, siyasi ve sosyal yaşama daha fazla katılabilmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Söz konusu 8 milyon dolarlık yardım, 3 yıl boyunca uygulanacak program dahilinde BM kanalı ile Ugandalı kadınların iş yaşamına katılımını, kadınların ekonomik özgürlüklerinin sağlanmasını ve kadınlar için yeni iş imkanlarının açılmasını hedefliyor.


Editör: İsveç Gündemi