Türk Hava Yolları (THY) ve SunExpress uçuşları bir son dakika sıkıntısı yaşanmazsa yarın gerçekleşiyor.

THY Arlanda - Ankara ve SunExpress Arlanda - Konya uçuşlarıyla ilk seferlerini gerçekleştirecek.

Uçacak olan yolcuların dikkat etmeleri gereken şeyler.

Koronavirüs nedeniyle havalimanına eskiden daha erken gitmekte fayda var. Sosyal mesafe kurallarının uygulanarak işlem yapılacağı havaalanına 3 saat önceden gitmek iyi olacaktır.

Maskesiz giderseniz uçağa alınmazsınız!

İsveç'te maske zorunluluğu yok ama uçacak olan her yolcunun uçağa alınması için maskesi olması gerekiyor. Maskesiz uçağa alınmayacak.

Kabin bagajı yok!

Normal şartlarda her yolcunun 7-8 kg. kabin bagajı hakkı var. Ancak koronavirüs tedbirleri kapsamınd uçağa kabin bagajları alınmayacak.

Uçaklarda servis yok!

Normalde uçuş sırasında tüm hava yollarında ikram ya da ücret karşılığında servis olurdu. Ancak koronavirüs nedeniyle uçuşlarda servis yapılmayacak (En azından şimdilik) bu nedenle yolcuların su ve aparatif birşeyleri yanlarına almalarında fayda olabilir.

Hijyen açısından yolcuların yanında kolonya ya da dezenfektan bulundurmalarında fayda var. Uçaklarda belki verilir ama yine de tedbirli olmak lazım.

En önemlisi sosyal mesafe

Virüs temastan gücünü alıyor. Bu nedenle gerek uçağa binerken, gerekse havalimanlarında sosyal mesafeye dikkat etmeniz oldukça önemlidir.

Uçuş öncesi yola çıkarken vedalaşmaları sarılmadan gerçekleştirin ve Türkiye'ye vardığınızda özlediklerinizle mesafeli ölem giderin. Bir anlık dikkatsizlik, sevdiklerinizin virüs kapsamına ya da kendinizi riske etmenize yetebilir. Bu yüzden herkesin dikkatli olmasını temenni ederiz.

Problem olmazsa şimdiden sorunsuz uçuşlar.

Editör: İsveç Gündemi