Hükümet, Sol Parti ve Yeşiller Parti'ninde desteklediği emeklilerin maaşını iyileştirme planı kabul edildi.

Emeklilik maaşlarının iyileştirilmesi ile ilgili sunulan teklife göre, en düşük emekli maaşı alan emeklilerin maaşında bin kron bir artış olacağı belirtildi.

Sol parti lideri Nooshi Dadgostar bir basın toplantısında bunun modern zamanlardaki en büyük emeklilik reformu olduğunu söyledi.

Geçen yıl Kasım ayında, Sosyal Demokratlar V ve MP ile birlikte, Sol Parti'nin parti lideri Nooshi Dadgostar'a göre, emekli maaşlarını artırma konusunda bir anlaşmaya vardılar ve bu, en kötü durumda olan emekliler için ayda 1.000 SEK daha fazla anlamına gelecekti

.

Pazartesi günü, Sosyal Güvenlik Bakanı Ardalan Shekarabi, Sol Parti'nin parti lideri Nooshi Dadgostar ve Yeşiller Partisi'nin sözcüsü Märta Stenevi, teklifi Riksdag'a sunacaklarını duyurdular.

Nooshi Dadgostar, "Bir milyon emekli daha fazla para alacak. Bu düzenleme ile yarım milyon emekli, ayda fazladan bin kron alacak. Bugün ayda 11.846 SEK'e kadar genel gelire dayalı emekli maaşı alanlar, yapılacak iyileştirmeyle gelecekte 12 bin kron alacak" dedi. 

Zamlı maaşlar Ağustos ayında ödenecek

Märta Stenevi paranın vergiden muaf olduğunu söyledi ve aynı zamanda iyileştirmenin konut ekinden etkilenmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Stenevi, garanti ekinin, ilk ödemesinin Ağustos 2022'de yapılması önerilen yeni bir kalıcı reform olduğunu belirtti.

Reformun maliyetinin 9,4 milyar SEK'e yakın olması bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi