Başbakan Stefan Löfven ve Merkez Parti lideri Annie Lööf sağlık ve refaha büyük yatırımlar yapacak.

Yaşlı bakımı, sağlık, belediyeler ve bölgeler için milyarlarca kron yardım yapılacağı açıklandı.

Stefan Löfven basın toplantısında, bu refah için büyük bir yatırım dedi.

Başbakan Stefan Löfven ve Merkez Partisi genel başkanı Annie Lööf bugün ortak bir basın toplantısında sonbahar bütçesinde bir anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Löfven, İsveç ekonomisini canlandırmayı sürdürmek için daha büyük destekler sağlamak için harekete geçiyoruz, bize birçok şirketi kurtarma gücü veren güçlü devlet finansmanına sahibiz ve şimdi bir sonraki büyük adımı atıyoruz. 2021 bütçesi tarihin en güçlü ekonomi bütçesidir diyerek şöyle devam etti:

"İzin verirseniz, bu refah için dev bir yatırım. Yaşlı bakımına yapılan en büyük yatırım. Dünyanın en iyi yaşlı bakımına sahip olmalıyız. Bunu ülkemizi inşa eden yaşlıları hak ediyor" dedi.

Yıllık 4 milyar kronluk kalıcı takviye yaşlı bakımına gidecek. 1.7 milyar daha eklenecek. 2021'de İsveç yaşlı bakımı için toplamda 9,7 milyar bütçe ayırdı.

Löfven, "Bunlar İsveç tarihindeki en büyük yatırımlardır" dedi.

Daha sonra ilkbaharda sağlık bakımı sorununu ele alıyor. Buradaki birçok işlem iptal edildi. Bölgeler şimdi 2021 ve 2022'de 4 milyar kron alacak.

Annie Lööf, pandeminin birçok cephede ekonomi ve yaşamı olumsuz bir şekilde vurduğunu ve artan işsizlikle birlikte bir durgunluğun bekleyebileceğini söyledi.

"İsveç'te bakım, bakım ve eğitimlerini donatmalıyız. İsveç sağlık hizmetleri konusunda muazzam bir iş yükü var" diyen Lööf, öğrencilerin okulda nasıl geride kaldığına ve sosyal hizmetlerin ne kadar ağır yük altında olduğuna dair tanıklıklar olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor:

"Bana göre, ülkede güvenebileceğimiz bir refaha sahip olmamız gerektiği açık. Bu nedenle bugün, belediyelere ve bölgelere verilen devlet sübvansiyonunda 2021'de 10 milyar ve 2022'de beş milyarlık genel bir artış uyguluyoruz" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi