Dagens Samhälle Gazetesi  tarafından  yapılan bir çalışmada  ülkede zengin ile fakir arasındaki gelir eşitsizliğinin  son 5 yılın  yüksek seviyesine  ulaştığı açıklandı. 

Araştırmada zenginlerin servetlerine servet kattığı, geliri düşük insanlarında giderek fakirleştiği belirtildi.

Gelir dağılımında büyük şehirde yaşayanlar daha çok para kazanırken, küçük şehir, ilçe ve köylerde yaşayanların daha az para kazandığının altı çizildi.

Başkent Stockholm'e ait belediye sınırları içinde ikamet edenlerin  daha çok para kazandığı ankete yansırken, Värmland, Skåne ve Jämtland bölgesi belediye sınırlarında yaşayanların daha az para kanadığı bildirildi. Özellikle sığınmacıların yoğun şekilde yerleştirildiği belediye sınırları içinde gelir dağılımı makasının çok açıldığı ifade edildi.

Uluslararası Ekonomi Uzmanı Jesper Roine, İsveç'te gelir dağılımındaki eşitsizliğin, insanların aldığı maaşların farklılığından kaynaklanmadığını belirtirken, ''İsveç'te maaşlar arasında pek fark yok. Özellikle yatırımı tercih eden insanların kazançları çok arttı. Örnek, 5 yıl önce ev, daire gibi gayrimenkule yatırım yapanlar çok büyük paralar kazandı'' şeklinde konuştu. 
Editör: İsveç Gündemi