Ama kurtulmanın bir yolu var. İsveç kurallarına göre, en az 30 yaşında olan arabalar araç vergisinden muaf tutulabilir ve sadece iki yılda bir denetlenmeleri gerekir.

Aracın vergiden muaf olması, aslında kullanılmaya daha layık hale gelebileceği anlamına gelebilir ve buna ek olarak, model "hurda araba aşamasını" geçecek kadar tuhaf veya farklı olabilir ve şimdi, özellikle araba iyi bakımlı ve iyi durumda ise, yavaş yavaş değer artışına başlıyor.

Bu listede, 1980'lerin sonlarında piyasaya sürülen ve bu nedenle Yeni Yıl'da vergiden muaf olacak on araba modeli seçtik. Bazıları da değer artış şansına sahiptir.

Audi V8

Bugün, çoğu insan Audi'yi premium bir marka olarak düşünüyor, ancak her zaman öyle olmadı. 1980'lerin sonuna doğru Audi, BMW ve Mercedes'i kovalamanın birinci sınıf hedefleri konusunda ciddi olduklarını göstermek istedi ve daha sonra V8 modeliyle hayal kurdu.
Bu, günümüzün Audi A8'inin öncüsüdür ve adından da anlaşılacağı gibi, elbette 3.6 veya 4.2 litrede V8 motoruna sahipti. Bununla birlikte, kaporta altındaki temel teknolojinin çoğu mevcut Audi modellerinden elde edildi. Bugün iyi muhafaza edilen örnekleri bulmak olağandışıdır, ancak Almanya'da tedarik biraz daha fazladır. 

BMW 3 Serisi (E36)

Bu "genellikle kötü durumda olan ve bugün hurdaya çıkarılmaya yakın ancak yakında değeri artabilecek otomobiller" sınıfında tipik bir adaydır. BMW 3 Serisi'nin E36 nesli 1990'da üretilmeye başlandı, bu nedenle erken örnekler yakında vergiden muaf olacak.

Gerçekten iyi korunmuş bir örnek, BMW modern modellerde büyük bir şey yaptığında bugün güzel bir şekilde soyulmuş gibi görünüyor. Tabii ki, BMW E36'daki düz altılar iyi, ancak dönen dörtlüyü unutmamak lazım.

BMW 8 Serisi

Bu tasarım, Eylül 1989'da Frankfurt fuar salonuna gelen ziyaretçileri iyi etkiledi. Etkileyici aktarma organları ile birlikte keskin çizgiler ve keskin kıvrımlar - birçokları için rüya gibi bir araba.

30 yıl sonra birçok 8 serisi otomobil kayboldu ve kalanlar her zaman iyi durumda değil. Ancak güzel bir kopya bulursanız, tipik bir tasarıma sahip. Süper sürüm 850 CSi zaten değeri yüksek, bunun yerine güzel bir 840Ci bulmaya çalışın.

Citroën XM

Yeni bir Citroën modeli, tuhaf ve konforlu arabaları seven herkes için her zaman önemli bir haberdir. 1989'da Citroën, selefi CX'ten daha modern ve daha rahat olacak yeni XM modeliyle uğraştı.

Kombinasyon modeli XM Break ilk olarak 1991'de ortaya çıktı, ancak eski bir model elde ederseniz-XM yakında vergiden muaf olacak. Citroën'in en sert darbelere karşı garip bir yeteneğe sahip olan tipik süspansiyonlara sahiptir.

Mazda MX-5

Küçük dönüştürülebilir model 1989'da tanıtıldı ve ilk çıkanlar yakında vergiden muaf olacak.

Mazda MX-5'in İsveç'te aktif bir sahibi kulübü var ve hızlı, eğlenceli, dayanıklı ve kolay bir şey isteyen otomobil alıcıları arasında favori haline geldi.

Peugeot 405 Mi16

Muhtemelen bunu yıllardır İsveç yollarında görmediniz - çoğu hurdaya çıkarıldı veya parçalandı. Ancak hala bazı araçlar çalışıyor ve genellikle ucuz araçtır.

Peugeot 405 1987 yılında tanıtıldı ve Pininfarina imzalı sürüş özellikleri ve tasarımı için övgü aldı. Performans modeli Mi16, araba tutkunları arasında favori oldu ve 1988'de ortaya çıktı. Sahip olmanız gereken araba belki de bu!

Jaguar XJ40

1968'den beri satılan uzun mesafeli Jaguar XJ'nin yerini almak hiç de kolay bir iş değildi. Ancak 1980'lerde, değiştirme için hala yüksek bir zamandı. Lansman ertelendi, ancak 1986'da XJ40 selefinden önemli ölçüde daha modern çizgilerle bitti.

Burada rahat konforun, hoş çizgilerin ve 2.9, 3.2, 3.6 veya 4.0 litrelik hoş bir altı silindirli motorun tadını çıkarabilirsiniz. Elektrik hataları veya diğer tuhaflıklar olmadan bir araç bulursanız, gerçekten rahat uzun mesafeli bir araba almış olursunuz.

Volvo 440

Şimdi, elbette, tamamen delirdiğimizi düşünüyorsunuz ve bu doğru olabilir. Volvo 440 bugün ikinci el pazarında gerçekten aranmıyor, ancak bu değişebilir mi?

Volvo, kompakt otomobiller geliştirmek her zaman bu kadar kolay olmamıştı. 440 serisini bugün neredeyse hatırlayacak kimse bulamazsınız ve bir dereceye kadar bunu hak ediyor, ancak 1988'de piyasaya sürüldü ve erken çıkan araçlar zaten vergiden muaf ve yükseltilmiş GLT versiyonunda, antika arabalar klasmanında ilerde değerinin çok yükselmesi muhtemeldir.

Volvo 480

Elektrik arızaları, hafif yavaş sürüş özellikleri ve garip tasarım - çok çekici görünmüyor. Ancak, modeli seven çok sayıda 480 hayranı da var.

Bugün, tasarım zaman tipik görünüyor ve turbo modeli, güç kaynağındaki büyük ketçap etkisi ile sürmek oldukça eğlenceli. Güzel bir tasarım detayı, P1800'den tanınabilir ve yine modern C30'da da bulunan cam bagaj kapağıdır.

Volvo 940

Bu listede belki de üstlerde bir seçim yaptınız ama acele etmeyin, çünkü Volvo 940'ın kesinlikle bu listede bir yeri var.

Volvo, yeni 900 serisini 1990 yılında piyasaya sürdü, bu nedenle eski bir model satın alırsanız araba yakında vergiden muaf olacak. Kaporta altındaki teknoloji büyük ölçüde kendi içinde son teknoloji ürünü olan 700 serisinden türetilmiştir. Ancak bu, Volvo'nun arkadan çekişli son büyük arabası oldu ve doğru motorlu bakımlı bir örnek, gelecekte kesinlikle değer kazanacak.

Editör: İsveç Gündemi