İsveç'te vergisini ödeyen mükelleflerin parasını şirketlere aktaran yerel yönetimlerin vergideki bu yolsuzluğu büyük tepkiye neden oldu. Vergi paralarını alan şirket yöneticilerinin eğlence dünyasında o paraları harcayarak gününü gün ettikleri iddia ediliyor.

İsveç medyasında yer alan habere göre, İsveç'teki bazı belediyeler vatandaştan aldığı vergileri iki şirkete aktardığı ortaya çıktı.

Sundbyberg idari direktörü Birgitta Fahlgren-Sylvén yaptığı açıklamada yapılan yolsuzluğun çok çirkin olduğunu ve yaşanan bu duruma çok üzüldüklerini bildirerek, ilgili şirketlerin 2010 yılına kadarki tüm hesap ve faturaları incelenerek yapılan yolsuzluğun gerçek boyutunu ortaya çıkaracaklarını belirtti.

En büyük yolsuzluğun Sollentuna belediyesinde yapıldığı belirtilirken, Stockholm başta olmak üzere birçok belediye de ciddi denetimlerin başlayacağı bildirildi.

Aftonbladet haberinde, yolsuzluk nedeni olarak kurulan 2 paravan şirketi işaret ederek, belediye ve devlet kurumlarından 13 milyon kronluk haksız para aldığı ve bu paravan şirketler, internette bedava dolaşan bilgileri yüksek ücretlerle belediye ve devlet kurunlarına sattıkları belirtildi.
Editör: İsveç Gündemi