Günlük yaşantımızın değişmez bir parçası olan halıların zamanla kirlenmesi ve topladıkları toz, bakteri ve mikroplar özellikle çocukların sağlıklarını tehdit ediyor.

Günlük yaşamda sadece ayaklarla değil, elle ve çocukların çoğunlukla uzandığı zamanlarda mikropların vücutlarına temas etmesi kaçınılmaz oluyor.

Kirli bir halıda gözle görülebilir lekeler yanı sıra görülmeyen bir sürü mikrop birikebiliyor. Bu nedenle sağlık açısından oldukça önemli bir tehdit oluşturabiliyor.

Belli dönemlerde sağlık açısından halıların yıkanması oldukça önem arz ediyor. İşte bu noktada günümüz hayatında halı yıkama firmaları önemli bir araç olarak karşımızı çıkıyor diyen FLYGANDE MATTAN halı yıkama firmasının sahibi Mehmet Yağcı "Temiz halı hem yetişkinlerin hemde çocuklarımızın sağlığı açısından çok önemlidir" diyor.

Halılarda gözle görülmeyen mikrop ve bakterilerin vücut direncini düşürerek birçok rahatsızlığa davetiye çıkandığını belirten Yağcı, "İsveç'te vatandaşlarımızın halılarını servis ücreti olmadan evlerinden alıyor, yıkıyor ve tekrar adreslerine bırakıyoruz" dedi.

Günlük süpürme yeterli değil

Yüzeysel temizliğin yapılması önemlidir ancak zamanla halının diplerine inen tozların mikrobik etki ve bakteri üretmesi nedeniyle insan sağlığını tehdit ediyor.

Özellikle nefes darlığı çeken, toza karşı alerjisi olan ve astım hastaları için kirli halılar büyük yaşamsal sıkıntılar doğuruyor ve halı birçok sağlık nedeniyle oldukça önemlidir. FLYGANDE MATTAN halı yıkama firmasında el değmeden otomatik makinalarla önce etkin bir şekilde çırpınan halılar yine sağlığa zararsız ilaçlarla yıkanarak tertemiz ediliyor.

Evlerden ücretsiz olarak alınan ve yıkamadan sonra ücretsiz olarak evlere bırakılan halılar oldukça uygun fiyata geliyor.

Halılarınızı yıkatmak veya bilgi almak için 070 49 49 246 nolu telefonu arayabilir.

Firmanın sosyal medya hesabını takip edebilirsiniz.

Instagram: https://www.instagram.com/flygandemattvatt/
Facebook: https://www.facebook.com/flygande.mattan.37

Editör: İsveç Gündemi