Her iki havayolunun da gecikmeler ve iptaller nedeniyle yolculara iade etmeleri gereken ödemeleri yapmadığı için İsveç Tüketici hakları dergisi Råd & Rön'ün kara listesinin başında yer alıyorlar.

Şikayet Genel Kurulu'nun (ARN) önerilerini göz ardı ettiği için artık daha fazla şirket listeleniyor. Tüketici haklarını ihmal eden şirketler hakkında şikayetler üzerine tüketici dergisi Råd & Rön'ün kara listesine giren her iki havayolu şirketi iptal ve gecikmeler nedeniyle ödemeleri gereken tazminatları gözardı ettiği belirtildi.

Geçen yılki güncellemeden bu yana listeye 165 farklı şirket eklendi ve çoğu vaka için üç havayolu listenin başında yer alıyor.

Ryanair'e göre, iptal edilen veya gecikmeli uçuşlar nedeniyle geri ödenmesi gereken 19 yeni vaka bulunuyor. Ancak tüketici şikayetlerinin çok daha fazla olduğu beliritiliyor. Ryanair geçen yıl Ağustos ayında en çok şikayet alan listenin zirvesinde yer aldı.

Finnair, iptal ve gecikmeler nedeniyle yolcularına ödemesi gereken tazminatları göz ardı etmeyi seçti. Bir diğer havayolu şirketi ise Vueling Airlines'de gecikme ve iptallerden dolayı ödemesi gereken tazminatları ödemediği belirtildi.

Tüketici haklarını en çok ihmal eden listede 23 seyahat şirketi bulunuyor. Bu listede en çok motorlu taşıtlar endüstrisi yer alıyor. 1.5 milyon SEK tazminat ödeyemeyen 60 yeni şirket listelendi.

Editör: İsveç Gündemi