İşte son on yılda Stokholm Borsasında en keskin düşüş yaşayan şirketlerin listesi.

Eniro

"Eniro yarım milyar dolar kaybetti. "Şirkete soruşturma başlatıldı." Eniro girişimcilere sahte fatura dağıtıyor denildi. Evrakta sahtecilik ve dolandırıcılıkla başı dertte olan şirket, son on yılın en büyük düşüşünü yaşadı.

Değer kaybı yüzde 99,98.

Image Systems

Linköping şirketi 1988 yılında kuruldu ve borsada çalkantılı bir süreç geçirdi, 2010 yılının başında hisse senedi 600 SEK'in biraz üzerinde satıldı. Bugün 1 kronun biraz üzerinde.

Son on yılda yüzde 99,78 düşüş yaşadı.

Retail and Brands (RNB)

Polarn o Pyret, Brothers ve NK'da mağazalarını işleten moda şirketi Retail and Brands, azalan satış ve düşük marjlarla kapatıldı. Yılın dördüncü çeyreğinde 106 milyon SEK zarar bildirdi.

Şirket krizi 85 milyon SEK dolayında yeni bir çıkış için bazı girişimleri oldu, ancak borsa üzerinde hiçbir etkisi olmadı. Hisse senedi yıl içinde zarar gösterdi ve son on yılda yüzde 99,6 değer kaybetti.

Agromino

Çek Mabon ve Petr Krogman'a ait olan tarım şirketi, son on yılda borsadaki hisse senetleri yüzde 97.8 değer kaybetti. Şirketi Trigojn Agri aldı ve merkezi Kopenhag'da.

Anoto Group

Ağustos 2015'te SvD, kazanan olmak için hangi hisseleri satın almanız gerektiğine dair makaleyi yazdığında, Anoto aralarında birinci sıradaydı. O zamandan bu yana şirket, diğer şeylerin yanı sıra, CEO değişiklikleri ve teslimat gecikmeleri nedeniyle değer kaybetmeye başladı. Bir türlü toparlanamayan şirket son on yılda yüzde 96,53 seviyesinde değer kaybı yaşadı. Ancak, son altı ay içinde daha iyi görünüyor, hali hazırda zararını yüzde 70'lere doğru çekmeye başladı.

Odd Molly

Kasım ayının borsa kazananı kısa süre önce, Used By tarafından satın alınması da dahil olmak üzere iş dünyasında moda şirketi olarak biliniyor. Şirket gerçekten arandığı gibi A Porter International'ı kullandı ve bu da net üzerinden ikinci el kıyafetler sattı. Odd Molly, satın almayı daha sürdürülebilir tüketim içinde yeni bir iş alanına bağlılık olarak açıkladı.

Odd Molly'nin arkasında zorlu bir kaç yıl var ve geçen yıl tüm mağazaların üçte ikisini kapatmak zorunda kaldı. Şirket, geçtiğimiz günlerde 75 milyon SEK tasarruf sağlayacağını da açıkladı. On yıllık dönemde hisse senedi yüzde 96,17 düşüş gördü.

Dipnot: Rakamlar 10 Aralık 2019'dan önceye aittir.

Editör: İsveç Gündemi