2006 yılından bu yana tutulan istatistikleri karşılaştıran kredi araştırma kurumu UC, 2006 yılında sahte kimlik ile yapılan kredi başvuruları ve dolandırıcılık 160 iken bugün gelinen noktada yılda ortalama 2675 vakanın meydana geldiğini belirtti.
2010 ila 2015 tarihleri arasında yüzde 400 artış olan sahte kimlik dolandırıcılığı, İsveç'te büyük sorun olmaya başladı.

Evrakta sahtecilik, sahte kimlik ile başkasının adına kredi çekip kullanma, alışveriş yapma vb. işlemleri yapan sahtekarların hedef aldığı kesim zengin kesim olarak açıklandı. Mağdurların büyük bir bölümünün Stockholm, Göteborg ve Malmö gibi şehirlerde Villalarda yaşayan zengin kesim olduğu raporun notları arasında yer aldı.

Dolandırıcıların özellikle hedef aldığı kurbanların en az yıllık 530 bin kron gelir seviyesine sahip insanlar olduğunu ve bu kurbanların çoğunun kişisel kredi kartları ve kimlikleri ile işlem yapıldığı belirtiliyor.

Vatandaşların son derece dikkatli olması gerektiğini belirten UC araştırmacıları, dolandırıcılığın en büyük bölümü internet üzerinden yapıldığını belirtti.

Kişilerin online olarak yaptığı alışverişlerde dikkatli olması gerektiğini belirten uzmanlara göre, geçen yıl İsveç'te 3,7 milyar kron dolandırıcılık yapıldığını söyledi.

İsveç genelinde 27 milyar kron ciro hacmi bulunan e-ticaret üzerinden 3,7 milyar kronluk dolandırıcılığın korkunç olduğu belirtildi.
Editör: İsveç Gündemi