Yılbaşını sabahlara kadar kutlayan İsveçliler, ertesi gün uyanı uyanmaz, pizza satın alıp karnını doyurmayı gelenek haline getirdi. Online Pizza'dan yapılan açıklamada yılın ilk günü pizza satışlarına yüzde 300'lük bir artış yaşandı. 
Yeni yılın ilk gününde 10 milyonluk İsveç'te, 3 milyondan fazla pizza satıldığı belirtiliyor. Hersene en çok tercih edilen kebab pizza ikinci sıraya gerilerken, bu sene en çok müşterinin malzemesini kendi belirlediği pizza oldu. 

 Stockholm'de bulunan Stuvsta Pizzeria'de bir gün önceden ekstra hazırlık yaparak 1 Ocak'a hazırlıklı girdi. Rekor sayıda pizza satan  Stuvsta Pizzeria çalışanları gün boyunca oturmaya bile vakit bulamadı. 

İsveç'te ilk pizzanın 1947 yılında 300 İtalya'nın  Västerås şehrine gelmesiyle satılmaya başladığı ifade edilirken, Stockholm'de aynı tarihlerde  ''Luciano Frati'' isimli pizza lokantasının açılmasıyla, ilk pizzanın satılmaya başladığı kaydedildi.

İsveç'te ortalama pizza satan 4 bin  restoran olduğu öngörülürken,  pizza işinde 9 bine yakın insanın çalıştığı belirtildi.

İsveç genelinde en ucuz pizzayı  Södertälje ve Malmö şehirleri olurken, en pahalı pizzanın satıldığı yer ise Stockholm oldu.

Editör: İsveç Gündemi