Vergi Dairesi'nden yapılan açıklamada, işveren bir ay boyunca Personel Kayıt Defteri'ne yazılı bulunan işçilerin çalıştığı saatler için ödediği vergiyi ayrıntılı bir biçimde bildirilmesi istenecek.



Her ay KDV( Moms) beyannamesi veren işveren beyannamenin yanında çalıştırdıkları işçilerin Personel Kayıtları Defteri'ne yazılı saatlerini eksiksiz ödediğini bildirmek zorunda kalacak.


Tamamen sigortasız çalıştırılan işçinin önüne geçmek isteyen Vergi Dairesi, 1 Haziran 2018'den itibaren uygulamayı yürürlüğe sokacak. 


Bu uygulama restoran, kuaför gibi meslek gruplarının dahil olduğu işyerlerin yanı sıra, araç  bakım ve tamirhaneleri, ,perakende satış mağazaları, tekel bayileri, güzellik ve sağlık  bakım merkezleri de dahil edildi.


Ayrıca, götürü ( Enskild företag) hesabi sistemi çalışan aile şirketlerinde karı,koca ve 16 yaşından  küçük aile bireyleri de personel kayıt sistemine dahil edilecektir.



Yazı NED EKONOMI AB sahib, Ahmet Erol tarafından çevirisi yapılmıştır. 


Stockholm'ün Spånga Bölgesinde bulunan ve Türkçe olarak ta muhasebecilik hizmeti veren şirkete ulaşmak isteyenler 0704330406 numaralı telefonu arayabilir. 


Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki tıklayın 


Editör: İsveç Gündemi