Euro Bölgesi'nde perakende satışlar, kasımda bir önceki aya göre yüzde 0,8 yükseldi. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında kasımda bir önceki aya kıyasla perakende satışlarda en fazla artış yüzde 3,6 ile İspanya'da, yüzde 2,6 ile Polonya'da ve yüzde 2,3 ile İsveç'te görüldü. En fazla düşüş ise yüzde 2 ile Lüksemburg'da, yüzde 1 ile Fransa ve Hırvatistan'da ve yüzde 0,5 ile Slovenya'da belirlendi.

İsveç Merkez Bankası Başkanı Bitcoin’e Karşı Uyarıda Bulundu İsveç Merkez Bankası Başkanı Bitcoin’e Karşı Uyarıda Bulundu

Buna göre, AB'de perakende satışlar, kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 düştü.

Euro Bölgesi'nde ise perakende satışlar kasımda ekim ayına kıyasla yüzde 0,8 yükselirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 geriledi.

En fazla artış İspanya'da yaşandı

AB ülkeleri arasında kasımda bir önceki aya kıyasla perakende satışlarda en fazla artış yüzde 3,6 ile İspanya'da, yüzde 2,6 ile Polonya'da ve yüzde 2,3 ile İsveç'te görüldü. En fazla düşüş ise yüzde 2 ile Lüksemburg'da, yüzde 1 ile Fransa ve Hırvatistan'da ve yüzde 0,5 ile Slovenya'da belirlendi.

Perakende satışlar, yıllık bazda Danimarka'da yüzde 7,4, Belçika'da yüzde 6 ve Almanya'da yüzde 5,7 geriledi. Letonya'da yüzde 10,7, Slovenya'da yüzde 7,5 ve Polonya'da yüzde 5,7 arttı.

Editör: İsveç Gündemi