Teknikmagasinet

130 mağaza ile mağaza zinciri Teknikmagasinet iflas başvurusunda bulundu. Şirket geçen Haziran ayında yeniden yapılanma geçirdi ve kâr edemeyen mağazaları kapatarak bunun yerine mobil onarımlara yatırım yaparak durumu kurtarmaya çalıştı. Ancak bütün girişimlere rağmen iflas etmekten kurtulamadı.

Thernlunds

Son zamanlarda, Stockholm'deki büyük alışveriş merkezlerinde moda mağazaları işleten Thernlunds'un 27 Aralık'ta iflas ettiği anlaşıldı. Sonuç olarak, şirketin çevrimiçi satışları da kapatıldı ve hediye sertifikaları artık geçerli değil.

Accent yeniden inşa ediliyor

Para bitti! Accent'i yöneten ve iştirakleri aracılığıyla Rizzo, Morris ve NK mağazasındaki departmanların sahibi olan Venue Retail Group AB, Stockholm Bölge Mahkemesinde yeniden yapılanmak için başvuruda bulundu.

Toplamda, Grubun İsveç ve Norveç'te yaklaşık 115 mağazası bulunuyor ve son zamanlarda mağazaları kapatarak, e-ticarete yatırım yaptı. Ancak, bu yatırımlar kapalı mağazalardan yapılan kayıpları telafi etmedi.

Yeniden yapılanma ile birlikte Venue Retail, ek mağazaların kapatılacağını duyurdu.

Grubun şu anda 420 çalışanı bulunuyor, ancak gelecekte ne olacağı belirsiz.

MQ'de isim değişikliği

MQ adını Marqet olarak değiştirdi. İsim değişikliği ile bağlantılı olarak yeni bir mağaza konsepti de piyasaya sürüldü.

Durum birçok yönüyle zor oldu ve şirket personel azaltmak ve mağazaları kapatmak zorunda kaldı. Joy dükkanlarının dörtte biri kapandı.

Kurul, bu bahar bir hak sorunu yoluyla 176 milyon SEK toplamaya karar verdi. Şirketin finansmanını düzenlemek ve bu yılın başlarında sunulan eylem planını uygulamak için para gerekiyor.

Şirket hala iflasın eşiğinde duruyor.

Gamestop, İskandinav ülkelerindeki mağazaları kapatıyor

Gamestop İskandinav ülkelerindeki mağazaları kapatacak.

Dünyada yaklaşık 5 bin 700 satış noktasına sahip olan ABD zinciri, azalan satışlarla uzun zamandır sorun yaşıyor. Eylül ayı raporunun beklenenden düşük olmasından sonra şirketin payı yüzde 16 düştü.

Yıl sonuna kadar 180-200 mağazayı kapatacakları belirtildi.

XXL yeni kaynak bulmak zorunda

Norveç spor mağaza zinciri XXL, satışlarının düşmesiyle birlikte büyük bir kar kaybı ile dikkat çekiyor. Ekim gibi kısa bir süre önce şirket, maliyetlerin 400 milyon civarında artacağını açıkladı.

Twilfit

Twilfit iç çamaşırı zinciri yeniden yapılandırılıyor. Sektör dergisi Habit'e göre şirketin 100 milyon SEK'in üzerinde borcu bulunuyor. Zincirin İsveç'te 57 mağazası var ve Habit'in haberine göre yeniden yapılanmaya giden şirketin İsveç'te yaklaşık 370 çalışanı var.

Retail and Brands

Polarn o Pyret, Brothers ve NK'da mağazalar işleten moda şirketi Retail and Brands, azalan satışlar ve marjlar ile mücadele etmeye devam ediyor.

10 Ekim'de bildirilen mali yılın dördüncü çeyreği kasvetli hale geldi. Vergi sonrası 106 milyon SEK zarar etti.

Tüm şirketlerin sorunları var, mağaza ziyaretleri azalıyor ve daha az ticaret. Polarn o Pyret için en kötüsü, hem zayıf satışlar hem de azalan brüt kar marjı şirketi zorluyor.

Ekonomisini güçlendirmek için yeni hisse oranından 85 milyon SEK geldi. Ayrıca tahvil kredisi iki yıl daha uzatıldı.

Ancak yine başarılı olunmazsa şirketin akıbeti iyice kötüye gidecek gibi görünüyor.

Whyred

Giyim markası Whyred'in büyük sorunları var. Şirket satış kayıpları devam ediyor. Ekim ayı başlarında yeniden inşası için başvuruda bulundu. Yükümlülüklerini yerine getirmesi için 30 milyon SEK'in biraz üzerinde görülüyor ve şirketin cirosu kısa sürede yarıdan daha fazla düştü.

Şirketin baş tasarımcısı Roland Hjort da sosyal medyada yaptığı bir paylaşım sonrasında şirketten atıldı. 1999 yılında Hjort markanın kurucusuydu.

Forever 21 iflasın eşiğinde

Amerikan giyim zinciri Forever 21 Eylül ayında iflas koruması için başvuruda bulundu. 40 ülkede yüzlerce mağaza kapatılacak.

1980'lerde Kaliforniya'da kurulan şirket, dünya çapında 800'den fazla mağazaya sahip. Şimdi mağazaların yaklaşık yarısı kapatılacak. Kanada ve Japonya dahil 40 ülkede operasyon ofisleri kapatılacak.

İki yıldan fazla bir süredir, 20'den fazla ABD perakende zinciri, Sears ve Toys R Us dahil olmak üzere iflas işlemlerine başladı.

JC iflas etti

JC'nin yeniden inşası başarısız olduktan sonra şirket bu bahar iflas etti. Hemen hemen tüm mağazalar kapandı. Ancak, eski ortak Iliya Meric, JC'nin Kungens kurva mağazasını satın aldı, yaklaşık 70 bin ürün stoğu bulunan şirket. Yeni sahibiyle devam etmeye çalışıyor.

JC, şirketin 200 milyon SEK'in üzerinde borçlar da dahil olmak üzere büyük mali sorunları yaşadıktan sonra Şubat ayı başında yeniden inşa edildi.

Room  İflas etti

2019 yazında, mobilya ve ev dekor zinciri Room and Habitat üç mağazasını kapattı. Bunun nedeni, mağazaları işleten Urbanus AB'nin iflas etmesiydi. Uzun bir süre boyunca, işletmenin karlılığı ile ilgili problemleri vardı.

Mall of Scandinavia, Sickla Köpkvarter, Täby merkezi, Skrapan ve Stockholm Södermalm'da mağazaları vardı.

Ve kaybolan markalar...

Daha önce İskandinav bölgesindeki 226 BR mağazası ve 72 Toys R Us mağazasını işleten Danimarka oyuncak devi Top-Toy, 2018'in sonlarında başarısız bir Noel ticaretinden sonra iflas etti. Ve oyuncak mağazaları kapandı.

Düşüş sırasında düşük fiyatlı zincir Club Xprs iflasa zorlandı, yaklaşık elli çalışan işten ayrıldı ve dört mağazası kapandı.

16 mağaza ve e-ticaret ile ev dekor zinciri Gallerix, 2018 yazında iflas etti.

Yılın başında Boomerang markasının arkasındaki şirket iflas etti ve mağazalar kapandı. Marka daha sonra bugün sahibi olduğu Tisenhult grubu tarafından satın alındı.

Hobbex perakende zinciri, satışlarının keskin bir şekilde azaldığı bir dönemden sonra fiziksel mağazalarının çoğunu geçen yıl kapattı. Odd Molly de mağaza ağını kaybetti - mağazaların üçte ikisi kayboldu.

Editör: İsveç Gündemi