Lendo'nun verilerine göre, bireysel kredi kullanımı konusunda erkekler ve kadınlar arasındaki farkın azaldığını gösteriyor.

İhtiyaçtan dolayı bireysel kredi kullanan ya da kredili alışveriş yapan insanların ödeme güçlüğü nedeniyle rekor sayıda insanın Kronofogden'de borçları oldukları belirtildi. Ancak korona salgınının daha fazla insanın faturalarını ödemekte zorluk çekmesine yol açması bekleniyor.

Aynı zamanda, Lendo'nun istatistikleri kredilerin boyutunun arttığını gösteriyor.

Lendo CEO'su Carl Brynielsson, patlamanın ortalama kredi miktarını etkilediğini söylüyor.

2019/20 yılının başında 397 bin 161 kişi Kronofogden'e düştü. Neredeyse otuz yılın en düşük rakamı olarak görülen bu veri, aynı zamanda toplam borçları arttırdı. 2018'deki toplam tutar 81,5 milyar SEK iken bu rakamlar 2019 yılında 82,7 milyar SEK'e ulaştı.

Benzer eğilimler, Lendo karşılaştırma servisinin yeni raporunda da belirgin olarak öne çıkıyor. Ortalama özel kredinin büyüklüğünün 2016-2019 yılları arasında yüzde 13 arttığını gösteriyor. Geçen yıl ortalama kredi 140 bin SEK civarındaydı.

CEO Carl Brynielsson'a göre, hem kriz hem de enflasyon insanların kredi kullanmasında önemli faktörler.

"Bir başka neden, bugün, büyük ölçüde mevcut kredi ve daha küçük kredilerin yeniden müzakere edilmesi ve tahsil edilmesi olabilir" ifadeleri kullandı.

Kadınlar ve erkekler arasındaki fark kapanıyor. Lendo'nun raporundaki müşteri verilerine göre, kadın erkek arasındaki kredi kullanımı yaklaşık rakamlara geldi.

İstatistikler, cinsiyetler arasındaki kredi kullanım oranı farklarının azaldığını göstermektedir. 2019 yılında erkeklerin ortalama faizle kredi kullanma oranı yüzde 9.31 iken, kadınların yüzde 9.34'ü.

"Bu muhtemelen birkaç nedenden kaynaklanmaktadır, ancak kadınların eğitim seviyesinin erkeklere göre arttığı demografik değişiklikler kaydedilmektedir" şeklinde yorumlandı.

Lendo'nun araştırması, yaşın faiz oranlarını belirlemede önemli bir faktör olduğunu göstermektedir. 50-60 yaş grubu en düşük düzeydedir. 20 yaşın altındaki borçlular maksimum tutarı kaldırabilir.

En fazla kredi kullananlar büyük şehirlerde yaşıyor. Rapora göre Stockholm'lular hem başvurularda hem de verilen kredilerde başı çekiyor.

Editör: İsveç Gündemi