İsveç'teki tur operatörlerinden yolculukları iptal edilen veya rezervasyonu yapılan müşterilere para iadesi yapılmaması isteniyor.

Sanayi örgütü SRF, devletin onun yerine devreye girip maliyete katlanması gerektiğine inanıyor.

Seyahat uzmanı Lottie Knutson, 100.000'den fazla insanın yakın gelecekte iptallerle ilgili risk taşıdığı konusunda uyardı.

Paket tur satın alan müşteriler, seyahat önemli ölçüde değişirse parayı iptal etme ve geri alma hakkına sahiptir.

Ancak, bunu düzenleyen Paket Seyahat Yasası şu anda geçerli değil, İsveç'in seyahat acentesi ve organizatörleri derneği SRF'nin ülkenin sektördeki şirketlerinin çoğunu temsil ettiğine inanıyor.

SRF, korona salgını nedeniyle artık olağanüstü koşulların olduğuna dikkat çekiyor.

SRF web sitesinde "Hükümetlerin tüm dünyada büyük önlemler almaları nedeniyle oluşan mali sorumluluğu organizatörlerin alması makul değil" dedi.

"Geri ödeme yapmayın"

Bu nedenle, SRF üyelerini yolculukları iptal edilen veya iptal edilen gezginlere para iadesi yapmamaya çağırdı.

Sanayi kuruluşu, büyük sorumluluğun artık devlete ait olduğuna inanıyor

SRF kendi internet sitesinde "İsveç vatandaşlarının bir ülke sınırları kapattığı veya havayolu şirketlerinin tüm uçuşları iptal ettiği için destinasyonlarda mahsur kaldığı ölçüde, bizim görüşümüze göre, Dışişleri Bakanlığı İsveç vatandaşlarının eve gelmesine yardım etme sorumluluğunu almalıdır" ifadeleri kullandı.

"Çökme riski"

SRF genel sekreteri Didrik von Seth, bir sorunun havayolu şirketlerinin uçuşlar iptal edildiğinde iade edilmeyeceklerini belirtmiş olmaları olduğunu söyledi.

- Tabii ki, bunun bizim için çok olumsuz bir etkisi olacak, tedarikçilerden geri ödenmeyecektir.

Didrik von Seth, geçen hafta tedarikçiler tarafından geri ödenmeyen parayla ilgili geçen hafta beş kez ödenen bir üye şirketten bahsediyor.

Bu mod bireysel seyahat edenler için ne anlama geliyor?

Hangi durumda olduğunuza bağlıdır. Arjantin'de sınırlarını kapatma sonucu mahsursanız, Dışişleri Bakanlığı ile diyalog içinde olduğumuz ve Dışişleri Bakanlığı'nın ne yaptığını soracağımız bir durumdur.

Ürdün'de bir grup var ve orada tüm yabancıların iki gün içinde ayrılmasına karar verildi ama oradan uçuş yok. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı ile bir diyalogumuz var.

İptal edilen seyahatleri rezerve edenler 14 gün içinde geri ödeme alamazlar, bu normaldir.

Bu olmadan, önce havayolu şirketlerinden geri ödeme almalı, güvence altına almalı ve bununla başa çıkmak için zamanımız olmalı. Ayrıca devletin sanayiyi bir şekilde desteklemesi gerektiğini ve yarın Pazartesi günü ulusal koordinatörle bu konuda görüş alacağız yorumunda bulunan SRF, firmaların batacağına dikkat çekti.

"100.000 iş programı tehlikede"

Devlet yardımcı olmazsa, Didrik von Seth endüstri için sadece bir senaryo görüyor: Hızlı bir çöküş var. Yetkili, hükümetin önümüzdeki hafta bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Seyahat uzmanı Lottie Knutson, ağı aracılığıyla durumun turizm, turizm ve taşımacılık sektörlerinde son derece gergin olduğunu bildirmiştir.

"Sanırım yakın gelecekte 100.000 kişiye kadar bildirim göreceğiz ifadeleri kullanan Knutson tehlikeye dikkat çekti.

Örneğin, bir taverna veya bir otobüs şirketi sisteme para almadığında, maaş ödeyecek bir durumu yoktur.

Genellikle, çalışanların üç ila altı aylık bir ücretle bildirim süresi vardır. Çoğu restoranın, birçok otelin pahalı kiraları vardır, bu yüzden iflas riski büyüktür dedi.

Bence bunun ulaşım ve turizm de dahil olmak üzere endüstri için çok büyük sonuçları olacak. Hükümet hızlı bir şekilde ücret ödemeden ayrılma olasılıklarına bakmazsa. O zaman iş uzun vadede kaydedilebilir.

Editör: İsveç Gündemi