Yurtdışından Türkiye'ye tatile gelecek gurbetçi  yoğunluğunu fırsat bilen dolandırıcılar, vatandaşlardan ön sözleşme yaparak araç kiralama bedellerini alarak kayıplara karıştı. 

İsveç'ten onlarca kişiyi dolandıran çete, internet sayfa ve telefonlarını kapatarak kayıplara karıştı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Cabir Güçlü, dolandırdırıcılık yapan çeteye 4 bin 500 lira (Yaklaşık 9 bin 500 kron) kaptırdığını belirterek, Türkiye'ye gittiğinde savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

Sözkonusu sahte otokiralama şirketini internette gördüğünü belirten Güçlü, büyük bir dolmuş kiraladığını, İstanbul'a uçaktan indikten sonra aracı teslim alacağıma dair mesaj aldığını kaydetti. 

Şirketi 10 kişiye de önerdiğini kaydeden Güçlü, ''Şirket dolandırıcı bir çeteye ait olduğu ortaya çıktı. Üç gündür şirkeitn telefonlarına ulaşılamıyor. İnternet sitelerini kapatmışlar. İsveç'ten benle beraber önerdiğim en az 10 kişi dolandırıldık. Avrupa'nın diğer yerlerinden de onlarca kişi dolandırılmış. Almanya'dan Türkiye'ye gidenler savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Bende gelecek ay Türkiye'ye gittiğimde suç duyurusunda bulunup, çetenin yakalanması için elimden geleni yapacağım'' ifadesini kullandı. 

Editör: İsveç Gündemi