İsveç Din Hizmetleri Müşavirliği binasında gerçekleştirilen programa, İsveç Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karaca, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Sosyal Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, din görevlileri, cami dernekleri yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Han, konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığının, TDV ile 1993'ten bu yana vekaletle kurban kesim organizasyonu düzenlediğini belirterek, "2 bin 634 hisse ile başlayan kurban kesimi, bugüne kadar toplam 696 bin 920 hisseye ulaştı. 2014'te 135 bin 94 kurban vekaleti, yerine getirilerek dağıtıldı. Bu yıl ise 200 bin hisse kurban hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu yılki kurban bedellerinin de belirlendiğini ifade eden Han, "Vakfımız, kurban fiyatlarını yurt içinde 625, yurt dışında ise 450 TL olarak belirledi. Vatandaşlarımız isterlerse kurban kesimi için vekaletlerini, il-ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize veya PTT şubeleriyle, Ziraat, Vakıfbank, Halkbank İş Bankası, Akbank, Garanti, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları üzerinden hesaba yatırarak verebilirler" dedi.

TDV tarafından kesilen kurbanların, hiçbir kurum, kuruluş veya şahsa devredilmediğini anlatan Han, "Kurbanlar, müftülük, büyükelçilik, koordinatörlük, TİKA gibi yetkili birimlerle irtibatlı çalışan görevlilerimizin nezaretinde kesilmekte ve dağıtılmaktadır" diye konuştu.

Han ayrıca, kesilen kurbanların, yurt dışında Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar geniş coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını, yurt içinde ise Kur'an kursları öğrenci yurtları, engellilere ulaştırıldığını söyledi.

Orhan Karan/Atila Altuntaş

Editör: İsveç Gündemi