İsveç Halk Sağlığı Kurumu, özellikle mağazalardaki yoğunluğu azaltmak amacıyla, öğle indirimlerinin yapılmaması çağrısı yapılmıştı. Ancak buna rağmen, ne indirimler bitiyor ne de vatandaş indirimli alışverişten vazgeçiyor.

Svensk Handel, tatillerden önce satış yasağı olmadığını açıkladı.

İsveç Ticaretinin iş politikaları müdürü Mats Hedenström, "İndirimli fiyatlarla ilgili her şeyi ortadan kaldırmanın gerçekçi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Hükümet ve Halk Sağlığı Kurumu Cuma günü koronanın toplumda artan yayılmasını önlemek için yeni kısıtlamalar açıkladı. Halk Sağlığı Yetkililerinin mesajlarından biri bu yıl öğle satışlarının olmaması gerektiğiydi.

Ancak ticari kuruluş Svensk Handels'in web sitesinde, gün ortası indirimleri için mutlak bir yasak olmadığını belirtiyor.

Bu yıl öğle indirimi olacak mı?

"Bildiğimiz kadarıyla gün ortası satışı olmayacak. Bunun için herhangi bir ön koşul yok" diyen İsveç Ticaretinin iş politikaları müdürü Mats Hedenström, öte yandan fiyatları düşüren mağazaların olacağını tahmin ediyoruz yorumunda bulundu.

Svensk Handel, mağazalardaki tıkanıklığı azaltmak için, diğer şeylerin yanı sıra, çevrimiçi alışveriş üzerinde kontrol ve mağazalardaki tıkanıklığı azaltmaya daha da fazla odaklanılması çağrısında bulundu. Diğer şeylerin yanı sıra, müşterileri mağazalara kilitlemenin uygun olabileceğine ve "yoğunluk önleyiciler" kullanmaya başladıklarına inanıyorlar.

"Tıkanıklık olmamalı. Bunun içindeki anahtar kelime budur. Halk Sağlığı Kurumu'nun söylediklerine uyum sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak, indirimli fiyatlarla yapılması gereken her şeyi mahvetmenin gerçekçi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Tamamen kapatma gerekiyor

Hükümetin düzenlediği basın toplantısında, mağazalardaki tıkanıklığın devam etmesi durumunda mağazaların ve alışveriş merkezlerinin kapatılabileceği söylendi. Ancak şu anda bunun için yasal destek yok.

Hedenström, "Böyle bir karar konusunda olumluyuz. Ancak etkilenen faaliyetler için mali destek de sunulmalıdır. Şimdiye kadar yapılması çok uzun sürdü ve yetkililerin salgından sonra İsveç'in nasıl görüneceğini düşünmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Halk Sağlığı Kurumu, Svensk Handel'e toplumun aynı anda bir gün ortası indirimi görmek istemediğini bildirdi. Mats Hedenström ise bunun tuhaf olduğunu belirtti:

"Mesaj gelmeden bir saat önce Halk Sağlığı Kurumu ile bir toplantıya katıldım. Bununla ilgili tek kelime etmediler. Görevlerine 
büyük bir saygım var, ancak bence birbirimizle konuşabilirsek, birbirimize daha iyi ve daha kolay yardım edebiliriz" dedi.

FHM: İndirimleri iptal etmişti

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson, indirimli satışlarla bağlantılı olarak mağazalardaki tıkanıklığı azaltma sinyalinin Black Friday sırasında mağazalara zaten gittiğini ve İsveç Ticaretiyle iyi bir iletişim içinde olduklarını belirtti.

"Bu pandemiyi önlemek için olabildiğince yardım etmek istiyorlar ve yaptıklarını biliyorum" diyen Carlson, daha önce gördüğümüzden daha sakin bir öğle indirimi olacağını düşünüyorum ifadeleri kullandı.

Yoğunluğu azaltmak için indirimlerden vazgeçmek yeterli mi?

"İmkanım olsaydı, öğle satışını iptal ederdim. Ancak İsveç'te özel ticari faaliyeti yasaklama fırsatımız yok" dedi.

Mağazaları tamamen kapatabilmeniz için bir ihtiyaç görüyor musunuz?

"Evet, ihtiyaç duyulabilecek durumlar olduğunu görüyorum" dendi.

Editör: İsveç Gündemi