İşsizlikte uzun bir süre sert artış yaşanmasıyla birlikte, Kasım sonunda ülke genelinde 450 binden fazla işsiz olduğu ve bunun ülke genelindeki işsizlik oranına yüzde 8.7 etkilediği belirtilirken, yıl bazında işsizlerin sayısında hala keskin bir artış gözleniyor.

Önceki sonbahar ayları ile karşılaştırıldığında yeni işsizlikte sayı biraz daha az görünüyor. Ancak geçen yılın Kasım ayında işsizlik yüzde 7,2 iken, bu yıl aynı dönemde genel işsizlik yüde 8,7 olarak Kasım ayı sonuna kadarki dönemde 2020 yılında 87 binlik bir artış görülüyor.

Erkeklerde işsizlik oranı arttı

Bu yılın en fazla iş kaybedeni erkekler oldu. 50 binden fazla erkek işsiz kalırken, ülke genelinde toplam 240 bin işsiz erkek bulunuyor. 2020 yılı Kasım sonuna kadar ki süreçte işini kaybeden kadın sayısı 37 bin olurken toplamda 211 bin kadın işsiz olarak görülüyor.

Pandeminin yeni tahribatlarına rağmen Kasım ayında işten çıkarmaların sayısı geçen yılın aynı ayına göre değişmeden 5.500'e indi.

İşe alımlar devam ediyor. İsveç Kamu İstihdam Hizmetine kayıtlı olanlardan 34 bin 600 kişi Kasım ayı içinde yeni bir işe başladı. Bu rakamlar geçen yıla oranla 10 bin daha fazla olarak kayıtlara yansıdır.

Editör: İsveç Gündemi