Edinilen bilgilere göre, Halland bölgesinde polis 120 işyerine eşzamanlı baskın düzenledi. Ülkede çalışma ve oturum izni olmayan işçi çalıştırdıkları tespit edilen işyerlerine yapılan baskınlarda on kişi gözaltına alındı.

Polis sözcüsü Jenny Widen'in SVT News Halland'da verdiği demeçte, işverenlerden bazılarının kaçak işçi ve hatta bir işyerinin 16 yaşındaki çocuk yaşta işçi çalıştırdığını söyledi.

Kaçak işçi çalıştıran işyerlerine büyük cezaların geleceği belirtilirken, önümüzdeki süreçlerde kanunları istismar eden işverenlere daha ağır cezaların gelmesi gündemde denildi.

Çarşamba ve Perşembe günleri arasında, İsveç Vergi Dairesi ve Göçmen Kurulu dahil olmak üzere çok sayıda yetkili makamla işbirliği içinde yapılan baskınlarda özellikle inşaat endüstrisi, restoranlar, araba servisleri ve güzellik salonlarında kaçak işçi çalıştırıldığına dikkat çekildi.

Oturma ve çalışma izni olmayanların emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra göç idaresi tarafından sınırdışı kararı verilerek ülkelerine geri gönderilmeleri bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi