2020 yılında İsveç'te 73.500 yeni şirket kuruldu. Visma Spcs şirketi tarafından derlenen, İsveç Şirketler Tescil Bürosu istatistiklerine göre, bu bir önceki yıla göre yüzde 14'lük bir artış olarak kayıtlara geçti.

Visma Spcs iş uzmanı Boo Gunnarsson, "Bu inanılmaz bir artış ve geride bıraktığımız yıla bakıldığında çok dikkat çekici" ifadeleri kullandı.

Gunnarsson, Mali kriz sırasında yeni işler düştü. 2020 korona krizi sırasında bunun yerine yeni şirketler gelişti. İsveç Şirketler Kayıt Bürosu'nun 1984 yılına dayanan istatistiklerine göre, daha önce bir yılda hiç bu kadar çok yeni şirket tescil edilmemişti.

Pek çok kişinin salgın sırasında işten atılmış veya kısa süreli işten çıkarılmış olmasının rekora katkıda bulunmuş olabileceğine inanıyor.

Gunnarsson, kriz zamanlarında "Birdenbire düşünmek ve kendi geleceğini yaratmak için vaktiniz olur. Fikrinizle başa çıkabileceğinizi hissedebilir veya pandemiden yeni fikirler edinebilirsiniz".

En büyük artış, Värmland bölgesinde, 2020 yılında bir önceki yıla göre bölgede yüzde 28 artış görüldü. Yeni şirketlerin büyük çoğunluğu yaklaşık 22.700 ile Stockholm bölgesinde kuruldu.

Editör: İsveç Gündemi