İsveç'te gaz fiyatlarının artışıyla, benzine 45 öre'lik bir artışla 21 kronun üzerine çıkarken, dizel fiyatı aynı anda 40 öre artırıldı.

Akaryakıt fiyatları yükselmeye devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana, petrol fiyatları keskin bir şekilde yükseldi ve bu artık pompalara da fiyatlar günlük yansımaya başladı.

İsveç'te benzin ilk kez 21 SEK üzerine çıktı

Circle K istatistiklerine göre Cuma günü, insanlı istasyonlarda 95 oktan benzin fiyatı litre başına 21 kronu ilk kez aştı. Fiyat dünden beri 45 öre arttı.

Dizel de yükselmeye devam ediyor. Dünden bu yana 40 öre'lik artış, bir litre dizelin güncel fiyatı 24.77 kron oldu.

Ham petrol fiyatı hızla yükseliyor

Rusya dünyanın üçüncü büyük petrol üreticisi olduğu için, savaş ülkenin Ukrayna'yı işgalinden bu yana ham petrol fiyatlarında keskin bir artışa yol açtı. Brent petrol bir haftada yüzde 13'ün üzerinde artışla varil başına 111 dolara yükseldi. Bu sekiz yılın en yüksek seviyesi.

"Rusya'nın herhangi bir petrol ihraç edip edemeyeceği konusunda giderek daha büyük endişeler var" yorumu yapan Handelsbanken'in emtia analisti Christian Kopfer verdiği demeçte, çok büyük bir ham petrol ihracatçısı, bu yüzden Rusya'nın dışarıda kalması durumunda olabilecek kadar büyük bir kıtlık olacak, yakında fiyatların 25 ila 30 kron arasında olacağımızı söyleyebilirim ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi