2006 yılından itibaren her sene verilen ''yılın en sevilen esnafı'' ödülü bu yıl, ilçede 32 yıldız işletmecilik yapan Faruk Yıldız'a veridli. Geçen senede en iyi işletmeci ödülüne layık görünen Yıldız, ''yılın en sevilen esnafı'' ödülünü Upplands-Bro İlçesi Belediye Meclis Üyesi Solange Olame Bayibsa'den aldı.



Ödülü vermeden önce bir konuşma yapan Upplands-Bro İlçesi Belediye Meclis Üyesi Solange Olame Bayibsa, ilçede halkının  gönlünde taht kuran ve esnaflık duruşunu, doğruluk, dürüstlük ve göz tokluk çerçevesinde sergilediği için Faruk Yıldız'ı yılın örnek esnafı seçtiklerini belirtti.





İlçede fast-food üzerine 32 yıldır  işletmecilik yapan Faruk Yıldız, ödülü almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.Yıldız,  ilçede 3 nesil gördüğünü  ailelerle de  iç içe geçtiğini söyledi. Gençlerin sorunlarını gelip anlatıklarını ve sorunlarını çözmek için yardımcı olduğunu anlatan Yıldız, ailelerin çocuklarını gönül rahatlığı ile kendine teslim ettiklerini, Türkiye'de ki gibi aileler telefon ederek veresiye ile karşılıklı güven içinde alış-veriş yaptıklarını sözlerine ekledi. 


Yıldız'ın aldığı ödül İsveç'in yerel gazetelerinde de geniş yer alırken, sosyal medyada da tıklama ve beğeni rekoru kırdı. 







İsveç gazetelerinde çıkan haberlerin linki


http://www.upplands-bro.se/kommun/nyheter-for-kommun/2015-09-09-faruk-yildiz-ar-arets-upplands-broare-2015.html#.VfMvXyjtmkp
Editör: İsveç Gündemi