Sosyal Demokratlar, Stockholm'de gençlere ev garantisi veren bir seçim kampanyasının startını verdi.

Sosyal Demokrat Partili Karin Wanngård'un başlattığı Stockholm'de gençlere ev kampanyası ilgi uyandırıyor.

18-25 yaşları arasında ve ev sırasında olan gençlerin ev kiralamalarına öncelik verileceğini garanti eden Wanngård, 18-25 yaşları arasında olan ve 18 yaşından beri sırada bekleyen gençlere Stockholm'de ev sahibi olmaları için önemli bir fırsat sunulacağını belirterek, sıradaki gençlere üç ev önerisinde bulunulacak üçünü de red eden kişinin ev sahibi olma hakkını kaybedeceğini belirterek başlattığı kampanyanın büyük ilgi göreceği beklentisi içinde.

Yaşanan ev sorunu göz önüne alınınca Stockholm'de gençlere seçim sürecinde ev vaadi olması ne kadar gerçekçi sorusu üzerine; evet, bunun mümkün olduğunu görüyorum diyen Karin Wanngård "Kısmen, konut inşaatı ile iyi geçinmeye devam edeceğimiz güçlü bir kamusal ilgiye sahip olduğundan, bu yılki kadar çok apartman inşa etmedik. Konut dairesi, hem eski stokta olan konutları hem de yeni üretimde, genç insanlar için makul olan bir yerleşim bölgesinde daireler tahsis edecektir" dedi.

Stockholm'de her yıl yaklaşık 10 genci ev sahibi yapacaklarının garantisini veren Wanngård yapılan seçim vaadinin etkili olduğunu vurguladı.

İsveç'te yaşanan ev sorununun seçim kampanyasına dönüşmesi, İsveç'in ev konusunda ne kadar sorunlu bir halde olduğunu ortaya koyuyor.

Editör: İsveç Gündemi