Yaşlılar bile emekli maaşlarını kontrol altında tutmuyorlar. Yarıdan fazlası paranın yeterli olup olmadığını bile bilmiyor diyen ekonomist Madelén Falkenhäll şöyle diyor:

"Durumunuzu iyileştirmek için asla geç değildir."

Sifo'nun: rakamlarla, emekliliğe yaklaşanların işle ilgili bir ürün çeşitliliği için neler yapması gerektiğini belirleyen bir çalışma raporu bulunuyor.

Diğer şeylerin yanı sıra, raporda insanların neredeyse yüzde 55'nin kendilerini gelecek emeklilik maaşına hazırlama konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını gösteriyor.

Büyük çoğunluk için emekli olunduğunda gelir kısmen azalır. Bu nedenle, raporu değerlendirmeye alan Swedbank'tan Madelén Falkenhäll, özel finansmanları zamanında incelemenin ve düşük gelire adapte etmeye çalışmanın akıllıca olabileceğini söylüyor.

Bunu öğrenmek için çok geç değil

Ekonomik gelir gider bilgisi değişmekle birlikte, durumun yeterliliği için geç değil ve her şeyden önce emekli maaşını artırmak için geç değil denildi.

Emekli olarak, gider ve gelir ile bir bütçe yapmanın önemine dikkat çekilerek: Hangi harcamaların gereksiz olduğunu tespit edip o yönde bir tasarruf sağlamanın önemli olduğu söylendi.

Rapora göre, her üç kişiden biri emekli maaşını erken almadığı için pişmanlık duyuyor. İşverenin mesleki emeklilik maaşı ödemesini sağlamak ve her ay özel bir tasarruf sağlamanın önemine dikkat çekiliyor.

Emekliliğe yaklaştığınızda, her ay daha yüksek bir miktarda tasarruf etmeniz gerekir; bu, erken tasarruf yapmaya başlamak için bir fark yaratacaktır.

Harcamalarınızı özelleştirin

Ekonomide diğer bir püf nokta ise harcamaları muhtemel düşük gelir düzeyine ayarlamanın doğru bir yaklaşım olacak.

Emekliliğe bu şekilde hazırlanırsınız

Minpension.se adresine gidin ve emekli aylığı tahminlerinizi yapın; böylece hangi ne kadar bir emeklilik aylığı alabileceğinizi öğrenin. Ayrıca, emekli aylığınızdaki hangi ödeme süresini seçtiğinize bağlı olarak emekli aylığının nasıl etkilendiğini görebilirsiniz.

Emekli maaşınızdan tasarruf etmeye başlamak için hiçbir zaman geç değildir, daha sonra başlayacaksınız, her ay daha büyük bir miktar ayırmanız gerekir.

Geliriniz ve giderlerinizin bütçesini bugün yapın ve emekli olmayı bekleyin.

Harcamalarınızı etkileyebileceğinizi ve böylece daha iyi bir kişisel finansman elde edebileceğinizi unutmayın. Giderlerinizden tasarruf edin veya mevcut birçok dijital bütçe aracından herhangi birini kullanın - ne kadar para harcıyorsunuz? Onsuz olabileceğin bir şey var mı?

Emeklilikten önceki yıllarda ve / veya daha ucuz bir konaklamaya bakmaktan sonra herhangi bir kredi için fazladan geri ödeme yaparak, gelecekteki masraflarınızı azaltabilirsiniz, bu da cebinize daha fazla kar sağlamanıza yardımcı olur.

Abonelikleri, sözleşmeleri ve sigortayı gözden geçirin. Artık kullanmadığın şeyler var mı?

Editör: İsveç Gündemi