İsveç Diyanet Vakfı'nın Facebook sayfasından konuyla ilgili yaptığı açıklama...

KURBAN 2017 SAYGIDEĞER BAĞIŞÇILARIMIZ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen “Vekâletle Kurban Kesim Programı” 1993 yılından bugüne hayırsever milletimizin desteği ile her geçen yıl büyüyerek devam etmektedir.
Vakfımız, kurmuş olduğu profesyonel ve teknolojik alt yapısı ile her bir bağışçıyı ve her bir kurbanı adım adım takip etmekte, vekâletle kurban programının tüm süreçleri bizzat gönüllü ve görevlilerimiz tarafından yürütülmekte, dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek dağıtımı yapılmaktadır.
Vatana, millete ve dine ihanet değirmenine su taşımada sınır tanımayanların attıkları çamurlarla yapmaya çalıştıkları her türlü olumsuz algı operasyonuna rağmen, insanlarımızı Allah ile aldatanların aldatmasına müsaade etmeden İsveç genelinde “Vekâletle Kurban Kesim Programı”na katılan 1217 kardeşimizin güven ve itimadına mazhar olunmuş ve kardeşlerimizin kurbanları, dinimizin belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde eksiksiz bir şekilde kesilmiş ve dağıtılmıştır.
Din kardeşlerimize hizmet kapsamında bizi bu mesainin bir parçası kılan Rabb’imize sonsuz hamd ü senalar olsun.
2017 yılı Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesim ve dağıtımı yapılmıştır. Kesilen kurbanlar yurtiçinde, ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılmıştır.
İyiliğin egemen olması için ülkemizde ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz bütün faaliyetlerimizde bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, verdikleri kurban vekâletleriyle de Türkiye Diyanet Vakfına olan güven ve teveccühü bir kez daha gösteren başta kıymetli hayırsever din kardeşlerimize, din görevlilerimize, bizzat katkı sağlayan dernek yöneticilerimize ve bütün milletimize şükranlarımızı sunarız.
Stockholm Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği
Not:
1- Ekte yer alan listede bağışçılarımızın kurbanlarının kayıt bilgileri ve kesim/dağıtım yerlerini gösteren bilgiler mevcuttur.
2- Bağışçılarımız sisteme kayıt sonrası SMS yoluyla kendilerine gönderilen “bağış kodu” ile bağış ve kesim sertifikalarını SMS’de yer alan linke tıklayarak temin edebilirler. Bağış ve kesim sertifikalarına ulaşmakta sıkıntı yaşayan hayırseverler Müşavirlik ile irtibata geçebilirler.
3- Banka yoluyla vekalet verip kişisel bilgilerini yazmadığından dolayı adı-soyadı tespit edilemeyen bağışçılar adına 12 adet hisse için ayrıca kurban kesilmiştir.

https://www.facebook.com/IsvecDiyanetVakfi/posts/882529198570922

Editör: İsveç Gündemi