Dünyada Ar-Ge harcamalarının GSYİH'daki oranı en fazla ikinci ülkesi olan İsveç, aynı zamanda teknolojik gelişmeleri üretimde en fazla kullanan ve en yenilikçi ülkedir. Uyguladığı ileri teknoloji ve yenilikler sayesinde dünyanın sanayi üretkenliği en yüksek ülkelerinden biri olmuştur.

İç pazarın küçüklüğü nedeniyle dış ticaret ülke ekonomisinde hayati bir öneme sahiptir. 2015 yılı itibariyle ihracat GSYİH'nın % 45,3'ünü oluşturmaktadır. Bu itibarla İsveç, dışa açıklık oranı yüksek ekonomilerinden birisidir. İhracat odaklı bir ekonomiye sahip olan İsveç'te hem iç hem de dış talebin artması ile 2010 yılından itibaren İsveç ekonomisi hızlı bir toparlanma sürecine girmiştir.

İsveç oldukça gelişmiş ve yüksek standartlarda bir ulaştırma ve iletişim altyapısına sahiptir. Telekomünikasyon altyapısı bakımından İsveç dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır. Sabit telefon hattı, mobil telefon, kişisel bilgisayar, internet ve genişbant kullanımı son derece yaygındır. Yaklaşık 9,7 milyon nüfuslu ülkede kişisel ve iş amaçlı internet erişimi 7 milyona yaklaşmış olup, evlerin % 90'ından fazlasında bilgisayar bulunmaktadır.

İsveç'te deterjan üretimi yapmakta olan bir firma Türkiye'den esans ve parfüm çeşitleri satın almak istediklerini beyan ederek tedarikçilerden fiyat teklifleri beklemektedir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Hello



We ***** company Swedish company.



We are working in the field of manufacture of detergents



I want to deal with you.



We want perfume detergent prices and high quality and excellent concentration.



Example lemon scent.



And also we want Perfume hands of five or six distinctive odors.



We want prices include delivery to Sweden.



The duration of delivery.



Wait for your reply.



Thank you very much.

Editör: İsveç Gündemi