İşletmelerdeki en önemli eksiklerden birinin çöpleri düzensiz atılması, bununla birlikte farelerin restoranlarda cirit attığı belirtildi.

İsveç'te çöpler nedeniyle son yıllarda farelerin giderek arttığı, şehir merkezlerindeki restoranların hijyen kurallarına uymama ve atıkları düzgün çöpe atmaması üzerine de farelerin restonların içine kadar girdiği belirtiliyor.

Aralık ayında 200'den fazla işletmeye Çevre Yönetimi tarafından habersizce denetleme yapıldı.

Bu denetlemeler sonucunda eksikleri tespit edilen restoranlar uyarıldı, para cezaları kesildi ve kötü durumda olanların ise işletmelerini düzeltene kadar hizmet vermeye kapatıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda bazı restoranlara yeni düzenlemeler getirildi. Yeni karara göre, işletmecilik kurallarını ihlal eden ve hijyen konusunda dikkatli olmayan restoranlar daha sık denetlenecek bunun yanı sıra bazı restoranların yiyecekleri ambalajsız satması yasaklandı.

Çöplerin ağzı açık şekilde değil kapatılarak ve sağlam poşetlerle çöpe atılması kuralı da getirildi. Çöpleri ağzı açık şekilde çöpe atacak olan restoranların tespit edilmesi halinde ağır cezaler verilecek.

Editör: İsveç Gündemi