İsveç'te paskalya yemeklerinde kullanılan gıdalardaki fiyat, genel gıdalara göre daha fazla arttı İsveç'te paskalya yemeklerinde kullanılan gıdalardaki fiyat, genel gıdalara göre daha fazla arttı

Bugün Stockholm Menkul Kıymetler Borsası'nda sert düşüş yaşandı. 

Son zamanlarda kademeli olarak düşüş yaşayan Stockholm Menkul Kıymetler Borsası günü yılın en düşük seviyesinde kapattı.

Stockholm Menkul Kıymetler Borsası, Wall Street'in güne kırmızıyla başlamasının ardından Perşembe gününü büyük düşüşlerle kapattı. Kapanışta, her iki endeks de yeni yıllık dip seviyeleri gördü. OMXSPI: –%2,9, OMXS30: –%2,2 kayıpla günü kapattı. 

OMXS30'daki Boliden, Nordea ve Swedish Match gibi hisseler düşüşlere direnmeyi başardı.

Securitas da güçlü bir performans sergiledi. Dün gece güvenlik şirketi, Perşembe günkü borsada hisse senedinin yüzde 9,3 yükselmesine neden olan bir satış artışı sundu.

İnşaat teknolojisi şirketi Bimobject, CEO Carl Silberksy'nin Çarşamba günü istifa etmesinin ardından yüzde 11.4 düştü.

Dün yüzde 7'nin üzerinde düşen Kindred, bugün yüzde 1.9 daha düştü.

Bernstein, Volvo Cars için hedef fiyatı 90 krondan 60 krona indirdi ve hisse yüzde 5,2 geriledi. Banka ayrıca, piyasa performansı tavsiyesini de değiştirdi.

Axfood, Danske Bank'tan iptal edilmiş bir satın alma önerisi aldı ve bunun üzerine yüzde 11,2 düştü.

Enerji krizi, yeni hükümetin kuruluşunda oluşacak tablo bilinmezliği ve enflasyon verileri İsveç ekonomisinde belirsizlik oluştururken, Fed faiz kararının da küresel piyasalara etkisi düşüşlerde önemli bir faktör olarak görülüyor.

Bugün İsveç açısından kayıp olarak kayıtlara geçerken, hem İsveç kronu, hem de İsveç borsası büyük kayıplar verdi.

Editör: İsveç Gündemi