İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Turgay Mavi, ''Taze Köy Tereyağı'' ismi ile Türk tereyağı üretimine bir kaç hafta önce başladıklarını söyledi. 

Maraş'ın Elbistan İlçesinden 30 yıl önce gelerek, iş hayatına atılan Mavi, İsveç'te bir ilki başararak, Türk tereyağını dünyaya duyurmayı düşünüyor.  Dünya markası olmak için yola çıktığını söyleyen Mavi, ''Bu proje aklıma şöyle geldi. İsveç'ten Türkiye'ye gidenler, Türkiye'den gelirken, ilk başta tereyağ ve peynir getiriyor. İsveç'teki tereyağlarının formülü bizimkilerin ağız tadına tam uymuyor. Ben bunu düşünerek, Türkiye'nin formülü ile yola çıkıp bir tereyağ üretmeye karar verdim'' dedi.

İsveç'teki sütün çok kaliteli olduğunu kaydeden Mavi, ''İsveç'teki süt çok kaliteli. Bu sütle Türk formülü bir tereyağ ürettiğiniz zaman dünya markası olunabilinir. Ama, buradaki püf nokta hiç bir zaman kaliteden ödün vermemek ve hileye kaçmamak'' ifadelerini kullandı.

Deneme üretimine başlayalı iki hafta olmasına rağmen, Fittja, Rinkeby, Alby semtlerinde bulunan marketlere  ve Matverlden gibi büyük markete ürün vermeye başladıklarını kaydeden Mavi, kısa sürede büyük bir fabrika açmayı düşünüyor.   

''Taze Köy Tereyağı'nı spriş etmek isteyenler Turgay Mavi'yi 0701551551numaralı telefondan arayabilir. 

Editör: İsveç Gündemi