Bir kronunuz varsa, yakında orada bir ev sahibi olabilirsiniz.

Sorsele belediyesindeki konut komisyoncusu Jeanette Eklund "Sakin bir bölgede popüler bir mülk edinmek isteyenler için kaçınılmaz bir fırsat" yorumu yaptı.

SVT Västerbotten'ın haberine göre, Sorsele belediyesinin halihazırda kat mülkiyeti durumundan kurtulmak istemesi gerekçesiyle böyle bir adım attığı belirtiliyor. Habere göre, 1990'ların başında, zayıf ekomiye sahip yerel bir kat mülkiyeti birliğini desteklemek için girişim başlatılmış.

Belediye o zamandan beri kiraladığı sekiz daireyi satın aldı.

"Bu, Sorselebo adında bir belediye konut şirketimiz olduğu gibi, aynı zamanda ikinci el daire kiraladığımız anlamına geliyor." yorumu yapan Jeanette Eklund, 2017'de belediye yönetim kurulu sekiz daireyi satmamıza karar verdi, ancak bu satış şimdiye kadar gerçekleşmedi dedi.

Sekiz kiracının hepsine daireyi sembolik bir kron karşılığında satın almaları teklif edildi.

Eklund, atılan adımın para kazanmakla ilgili olmadığını belirtti.

Sekiz kiracıdan beşi dairelerini satın almayı seçti, biri kalacak başka yer buldu ve diğer ikisi ise kalacak. Daha sonra dairelerini terk etmek istediklerinde, belediye de onları da satacak dendi.

"Tahliye değildir, ancak daireler boşaldığında aşamalı olarak uygulama kaldırılacaktır" diyen Jeanette Eklund, kimsenin kendi başına karar vermeye mecbur hissetmemesi gerektiğini söyledi.

İlgi var

İhale kısa süre sonra 57,5 ​​metrekarelik ikinci boş daire için bir krondan başlayacak.

"İlgi var ve pek çok kişinin takdir ettiği sakin ve güzel bir bölgede popüler bir mülk" dedi.

Başlangıç ​​fiyatının çok düşük olması taleple ilgili.

"Burada dairelere daha az ihtiyaç var. Uzun süre evlerinde kalan yaşlanan bir nüfusumuz var. Daha sonra evler genellikle eve taşınan gençler tarafından, eşleriyle burada kalmak ve bir aile kurmak amacıyla satın alınır. O evler ucuz olduğu için apartman dairesinden daha çekici bir alternatif haline geliyor" dedi.

Bir diğer unsur ise, belediyedeki gençlerin çoğunun taşınmış olmasıdır.

Eklund, "Yüzde olarak en çok yeni gelen belediyelerden biriydik. Yüksek baskı olduğu zaman gelenlerin çoğu liseye başladı. Burada lisemiz olmadığı için pek çoğu buradan taşındı" dedi.

Daire satışı ile ilgili prosedür konusunda yorumda bulunan Eklund:

"Burada çocukların dışarı çıkmasına izin verebilirsiniz, herkes birbiriyle ilgileniyor, çok fazla doğa var, uyuşturucu ve suçla olayları yok ve dört mevsime uygun birkaç yer var" dedi.

Editör: İsveç Gündemi