İsveç'in iş bulma kurumu Arbetsförmedlingen tarafından hazırlanan gelecekteki en işe yarar meslekleri listesinde 20 branş bulunuyor. 

Arbetsförmedlingen (İş bulma kurumu) tarafından hazırlanan raporu değerlendiren Employment Service analisti Annelie Almérus, beş yıl içinde hangi mesleklerin daha iyi ve hangi iş kollarında daha çok eleman ihtiyacı olduğunu değerlendirdi. Çalışmanın iş fırsatlarına sahip olma ve istihdam seçiminde iyi bir destek olduğunu gösteren çalışma olduğunu söyledi. 

Birçok sektörde ihtiyaç var

İsveç İstihdam Servisi'nin analizlerine göre işgücü piyasası geçen yıl çok güçlüydü ve önümüzdeki süreçte de böyle devam edecek. Beş yıl ileriye baktığınızda, birkaç sektörde doğru eğitime sahip yaklaşık 100 bin kişinin olacağı tahmin ediliyor diyen Annelie Almérus, iş olanaklarının çoğunda ve gelecek birkaç yıldaki mesleklerin çoğunda iş olanaklarının iyi olacağını söylüyor.

Doğru eğitime sahip yaklaşık 100 bin kişi eksik olacaktır.

Eğitim önemli

Bakım, eğitim ve sosyal çalışma alanındaki temel ihtiyaçlara ek olarak, inşaat ve inşaat mühendisliği, veri / BT ve teknik, bilimsel çalışmalarda meslekler çoğu zaman iyidir. İş fırsatları bu nedenle genellikle lise ya da kolej eğitiminde mesleki eğitim gerektiren çok sayıda meslek için iyidir.

Annelie Almérus, "Lise veya kolej eğitiminiz varsa, kendinizi iş gücü piyasasına sokma imkanı oldukça fazladır" diyor.

İşverenlere adapte olmak

Çalışanlara olan yüksek talep, işverenlerin yeni işlerde düşünmeleri ve daha fazla insanın iş bulması için açıklıklar yaratan personeli bulmak için rutin düzenlemeleri gerektiği anlamına gelir.

İşverenler işe alım konusunda deneyim ve eğitim gereksinimlerini azaltır ve bu özellikle kamu işverenleri için geçerlidir. Bu işler için hak kazanmak için temel şey doğru eğitime sahip olmaktır, ancak örneğin sürücü ehliyeti bile bazı mesleklerde önemlidir.

Önümüzdeki beş yılda çoğu insanın ihtiyaç duyduğu meslekler (Üniversite eğitimi gerekli)

1. Ebeler
2. İnşaat mühendisleri, mühendisler ve teknisyenler
3. Okul öncesi öğretmenliği
4. Doktorlar ve diş hekimleri
5. Mesleki öğretmenler
6. Yazılım ve sistem geliştiricileri
7. Psikologlar
8. Hemşireler
9. Sosyal görevli
10. Sistem geliştiricileri ve BT mimarları

Önümüzdeki beş yılda çoğu insanın ihtiyaç duyduğu meslekler (Diğer eğitim seviyeleri yeterli)

1. İnşaat işçileri ve inşaat makine operatörleri
2. Beton işçileri, duvar ustaları ve ressamlar
3. Otobüs tramvay ve kamyon sürücüleri
4. Elektrikçi meslekler
5. Şefler
6. Motorlu taşıt mekaniği ve araç tamircileri
7. Kasaplık
8. Marangozcular
9. Asistan
10. Tesisatçılar

Editör: İsveç Gündemi