İşveren sendikası Svensk Handels bildiriyi, "haksız" olarak nitelendirdi.

Ticaret sendakası (Handels ordförande) başkanı Linda Palmetzhofer, bu savaşta, satış branşında çalışan herkesin diğer sektörlerdeki çalışanlarla aynı ücret artışlarını alması için mücadele ediyoruz dedi.

Sendika bir basın açıklamasında, işverenler ve sendikalar özel mağazalarda, depolarda ve e-ticarette çalışanlar için 13 Kasım'dan önce yeni bir anlaşma üzerinde anlaşmazlarsa greve gideceklerini duyurdu.

Ülke çapında 5.000'den fazla çalışan grev bildirimi kapsamında bulunuyor. Handels greve gitmeye neden olan şartların oluştuğunu ve bunlar giderilmese gerekli adımı atacaklarını belirtti. Bu duruma, kendi alanlarındaki maaş artışlarının diğer endüstrilerle eşit düzeyde artırmak istenmemesi, sözleşme müzakereleri sırasında Handels, daha güvenli istihdam taleplerinin duyulduğunu da düşünmüyor.

"Şimdi de cinsiyet eşitliği için bir grev ilan ediyoruz. Bu savaşta, ticaret alanlarında çalışan herkesin diğer sektörlerdeki çalışanlarla aynı maaş artışlarını alması için mücadele ediyoruz." En düşük maaşı olanlar bile kendi alanlarından daha yüksek artış aldığını belirterek, bu, adaletle ve adaletsizlik edenlerin kurguladığı bir oyun alanıyla ilgili. Bu, maaşınızla yaşayabilmek ve yaptığınız iş için karşılığını alabilmekle ilgilidir ifadeleri kullanan Handels sendika başkanı Linda Palmetzhofer, beklentilerinin karşılanmaması halinde greve gideceklerinin altını çizdi.

İşveren örgütü, Handels'in grev bildiriminin haksız olduğunu ve sendikanın eylemlerinin sorumsuz olduğunu düşünüyor. Sanayide 29 ayda yüzde 5,4 ücret artış kararlaştırıldı. Svensk Handel, endüstri markasından daha yüksek ücret artışları talep etmenin kabul edilemez olduğuna inanıyor.

"Belirsiz bir geleceğe sahip ciddi bir krizin ortasında çatışmak ve grev kozunu kullanmak son derece sorumsuzluktur. Ek olarak, markanın seviyesi endişe verici derecede yüksektir" diyen Svensk Handel'in CEO'su Karin Johansson, basın açıklamasında, birçok şirketin içinde bulunduğu krizde bu maliyet artışlarına katlanmanın son derece zor olacağını söylüyor.

Grev, ülke genelindeki toplam 22 marka ve depoları hedef alıyor. Etkilenen işyerlerinin listesinde birkaç Ica Maxi ve Ica Kvantum mağazasının yanı sıra Ica'nın Järfälla'daki büyük depolarını ve Dagab'ın Hisings Backa'daki depo çalışanları bulunuyor.

Editör: İsveç Gündemi