2020 için yapılan planlamada demir yollarının yoğun kullanımı nedeniyle daha fazla trafik olacağı belirtiliyor.

2019 yılında İsveç raylı taşımacılıkta rekor kırdı. Bir çok çalışan ve şirketin ulaşımda raylı sistemi tercih etmesinin demiryolu trafiğini zireye çıkardı.

İsveç Ulaştırma İdaresi, 2020 yılında bu kullanımın daha da fazla olacağını düşünüyor. İsveç Ulaştırma İdaresi Operasyon Başkanı Roberto Maiorana'nın İsveç Radyosu Ekot'a yaptığı açıklmada, 2020 için planlamanın özellikle otorite için zor olduğunu belirtti.

Gelecek yıl için gittikçe daha fazla tren yolu çalışması planlanırken, şirketlerin tren kullanmaya başlaması giderek artan tren trafiğini kompleksinin toplanmasına neden oldu. isveç Ulaştırma İdaresi Başkanlığı'nın 2020'ye yönelik planı, belirli yollarda daha fazla tren kullanmanın mümkün olmadığını gösteriyor. Bu başlıca Stockholm, Göteborg ve Malmö kentleriyle bağlantılı trafik için geçerli denildi.

Malmö ve Lund arasında çok yoğıun trafik olduğu, bu ağda daha fazla tren için yer olmadığı söylendi.

Gönümüzün gelişmesiyle birlikte gelecekteki ihtiyaçların karşılanması için daha fazla demiryolu gerektiği belirtiliyor.

İyileştirme çalışmaları ile sahip olduğumuz demiryollarının mümkün olan en iyi şekilde kullanılmalı ve planlamada iyi olmamız gerekiyor diyen Maiorana, "Ne kadar iyi planlama olsa da bunun sürdürülebilir olması mümkün değil" ifadeleri kullandı.

Talebin beklendiği orana ulaştığını belirten Maiorana, "bu da günün belirli zamanlarının ve bazı mesafelerin tavandaki kapasiteye ulaştığını gördüğümüz anlamına geliyor" dedi.

Editör: İsveç Gündemi