Sosyal medyada, insanlara 1000 SEK karşılığında 7000 SEK kazanma vaadi ile dolaşan oyunla birçok insanın dolandırıldığına dikkat çeken polis, böyle tuzaklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Ulusal Operasyonlar Departmanı (Nao) suç araştırma komiseri Jan Olsson, Kulağa çok banal geliyor. Ama ne yazık ki, her zaman aldatılmakta olan birileri olduğunu söyledi.

Şu anda sosyal medya "Mandala" adlı bir oyun dolaşıyor. Bu oyunun basitleştirilmiş bir şekilde sunulduğunu, ancak oyuna katılmak için ilk önce 1000 SEK'i swish etmeniz gereken bir piramit oyunudur. Üye olmanız durumunda bile 1.000 SEK ödeyen kişi için ek sayıda üye alma zorunluluğu bulunuyor. Bin sek ödemeyle üye olunan oyuna para kazanmak için aşamaları geçmek ve belli bir noktaya gelmek bulunuyor. Yedi bin sek kazanmayı vaadeden oyunun swish aracılığı ile kişinin kendi isteği üzerine ödeme yapması sonucunda mağduriyet doğuyor.

Çok az insanın küçük paralar kazandığı ve bu paranında oyunun daha çok insanı tuzağa çekmek için verdiği belirtilirken, binlerce insanın kandırıldığı belirtiliyor.

Piramit oyunlarının asla para kazandırmak üzere geliştirilmedikleri herşeyin çok çabuk olup bittiğini belirten uzmalar, paranızı kaptırdıktan sonra yapacak hiç birşey olmadığını vurguluyor.

İngiltere'de binlerce genci kandırarak paralarını aldığı belirtilen oyuna karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Oyunun son zamanlarda İsveç'te yayılmaya başladığı ve özellikle pandemi sürecinde ekonomik imkanları azalan insanların kısa yoldan para kazanma hissi ile hareket ederek bu tuza düşürüldüğüne dikkat çekiliyor.

Ayrıca son günlerde oyunun ekonomik krizi fırsata çevirmek için fiyatta indirime giderek daha 170 SEK ila 400 SEK arasında üyelik ücretiyle daha çok insanı ağına düşürmeye başladığına dikkat çekildi.

Editör: İsveç Gündemi