İsveç'te, Yunanistan'daki referandumdan "Hayır" sonucunun çıkmasının ardından hızlı bir düşüş yaşayan Stockholm Borsası tekrar yükselişe geçerek normal seviyelerine dönmeye başladı.

Stockholm Borsası'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan'daki referandumun sonuçlarından dolayı hisse senedi fiyatlarında yaşanan düşüşün normale dönmeye başladığı belirtilerek, dün yüzde 1,4 düşüş yaşayan borsada bugün yüzde 0,8 artış olduğu ifade edildi.

Yunanistan'daki referandumun ardından borsada yaşanan düşüşten en kötü etkilenen firmalardan biri olan İsveçli çelik üreticisi SSAB'ın hisselerinin de yüzde 2 arttığı bildirilen açıklamada, yine ülkenin önde gelen üç bankası Handelsbanken, Swedbank ve Nordea'nın hisselerinin de yüzde 1,3 ile yüzde 1,7 arasında artış gösterdiği kaydedildi.

İsveç'in Yunanistan ile çok dar bir ticaret ağının olmasından dolayı özellikle İsveç bankalarının Yunanistan'daki borç krizinden etkilenmeyeceği öngörülüyor.

Uzmanlar, Avro Bölgesi'nde yaşanacak olası bir ekonomik türbülansın İskandinav ülkelerini de etkisi altına alabileceği uyarısını yaparken, özellikle avronun İsveç kronu karşısında değer kaybetmesnini avro ülkeleri için maliyetleri artıracağından dolayı İsveç'in ihracat merkezli ekonomisine de zarar vereceğini ifade ediyor.
Editör: İsveç Gündemi