Ilımlıların iddiasına göre İsveç AB ortalama işsizlik seviyesinde olsaydı, Hazine 42 milyarın biraz üzerinde güçlenecekti.

Partinin ekonomi politikası sözcüsü Elisabeth Svantesson düzenlediği basın toplantısında, hükümetin işsizleri kaderlerine bıraktığını söyledi.

Çalışma Bakanı Eva Nordmark, yüksek işsizliğe karşı herhangi bir fatura hazırlamadığı için eleştiriyor.

Ilımlılar işsizliği azaltmak için bir dizi önlem çağrısında bulundu.

Bunlar arasında yeni başlangıç ​​işlerinin yeniden hızlandırılması, hem işsiz kalan hem de uzun süredir işsiz olan kişilerin daha büyük ölçüde staj almaları ve eğitimin işten çıkarma desteği ile bağlantılı olması yer alıyor.

Ilımlılara göre, İsveç Kamu İstihdam Kurumu (AF) kendisine tahsis edilen parayı kullanmalıdır. Mayıs ayında AF, üç milyar ödeneğini iade edeceğini duyurdu, şimdi bunun yerine, Ilımlılar, altı milyarın biraz üzerinde olacak gibi görünüyor dedi.

"Önerilerimiz karmaşık reformlar değil, sadece atılması gereken adımlar. İsveç Kamu İstihdam Servisi altı milyar kron geri gönderdiğinde sorun çözülmeyecek ve sorun olan para değil" ifadeleri kullanan Elisabeth Svantesson, bu durum daha çok bir yaklaşımla ilgili yorumu yaptı.

Editör: İsveç Gündemi