Halka arzın yaklaşık 5 Milyon $ olması beklenirken tam 60 Milyon $ seviyesine kadar ulaştı. Avrupa’daki küçük şirketler için oluşturulan Nasdaq First North Growth borsasına girmek için halka arz olan şirket tüm dünyada olduğu gibi İsveç’te de kripto para sektörüne artan ilginin işareti oldu.


Çarşamba günü yapılan halka arz için beklenen talep yaklaşık 40 Milyon İsveç Kronu olmasına rağmen 502 Milyon İsveç Kronundan daha fazla talep toplandı. Safello CEO’su Frank Schuil şirketin 12 Mayıs tarihinde listelenmesini bekliyor. Ürünlerini genişletmek ve daha geniş bir coğrafyaya hizmet vermek için iyi bir fırsat yakaladıklarını söyleyen Schuil şirketin gördüğü ilgiden oldukça memnun.


Kurumsal faaliyetlerine 2013 yılında başlayan Safello Bitcoin (BTC) gibi kripto varlıkların müşterilerine komisyonlu şekilde satışını gerçekleştiriyor. Halka arz planını 6 ay önce duyuran şirket oldukça başarılı bir halka arz gerçekleştirmiş oldu.


Geçtiğimiz yıl itibariyle birçok kripto para borsası 2021 yılında halka arz süreci başlatmanın planlarını yapıyordu. Bu yıl beklenen oldu ve Amerika’nın en büyük kripto para borsası Coinbase Nasdaq Global Select borsasında listelenmişti. Aynı şekilde CoinShares’de yaklaşık 2 ay önce Nasdaq First North borsasında listelendi. Binance ise geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamayla “karlılığı yüksek ve iyi yönetilen şirketlerin halka arz ile yatırım toplama ihtiyacı olmaz” demişti. Anlaşılan o ki Binance halka arz süreçlerinde geri planda kalmaya devam edecek.

Editör: İsveç Gündemi