Riksbank‘ın yatığı açıklamaya göre, ”e-krona piyasaya sürme konusunda herhangi bir karar alınmadı” ve dolandırıcıların e-krona satma iddiaları tamamen asılsız ve sahtekarca. Özellikle internet üzerinden ve telefonla e-krona satmaya çalışanlara karşı dikkatli olmaya çağıran merkez bankası yetkilileri, konu hakkında şunları ifade etti:

”Belirli internet sitelerinde veya sosyal medya üzerinde, e-krona satın almanın mümkün olduğuna dair iddialar yer alıyor. Riksbank da, Riksbank adına bazı şirketler tarafından e-krona satımı ile ilgili arandığını ifade eden bireylerin şikayetlerini aldı.”

Sonuç olarak bütün vatandaşları katı bir şekilde uyaran ve böyle bir durumda direkt olarak merkez bankası çalışanları ile iletişime geçilmesini belirten Riksbank, bunun tamamen sahtekarlık olduğunun altını çizdi.

Bunun yanı sıra Riksbank’ın müdür yardımcısı Cecilia Skingsley, geçtiğimiz tarihlerde konu hakkında şunları ifade etmişti:

”İsveç içerisindeki nakit kullanımında yaşanan azalma, birçok merkez bankasına kıyasla bizim için çok daha acil çözüm gerektiren bir sorun teşkil etmekte. İlk bakışta e-krona piyasaya sürmek çok kolay gibi gelse de, bu durum bir merkez bankası için tamamıyla yeni ve takip edebileceğimiz bir öncül de ortada yok.”

Riksbank özellikle uzun süreli elektrik kesintisi durumunda nakit kullanımının elzem olduğunu ifade etmiş ve buna karşı bankalarda belirli miktarda nakit tutulabileceğini belirtmişti.

Kaynak: https://koinbulteni.com/isvec-merkez-bankasi-uyardi-ulusal-kripto-para-birimi-e-krona-satan-sahtekarlara-dikkat-35414.html

Editör: İsveç Gündemi