İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç'te sığınmacı sayısının son aylarda azalmasına rağmen 2 yıl önce gelen sığınmacıların birçoğunun hala yardıma muhtaç olduğunu söyledi.
Sığınmacıların bir kısmının devletin yönlendirdiği kamplara alındığını belirten Akan, "Bu kamplarda kalan sığınmacıların da birçok sorunları oluyor. Bugün sığınmacıları bize bağlı bir derneğin lokaline davet ederek sıcak yemek ve 500 koli gıda yardımında bulunduk." dedi.

Yemekte sığınmacıların sorunlarını da dinlediklerini dile getiren Akan, "Onların anlattıkları sorunları kayıt altına aldık. İsveç hükümeti ile bu sorunları paylaşarak, inşallah çözüm bulmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İsveç hükümetinede sığınmacılara yaptığı desteklerden dolayı teşekkür eden Akan, ''İsveç devleti sığınmacıların eksiklerinin giderilmesi için bize önemli maddi destek veriyor. İsveç'in herhangi bir yerinde sorunları bulunan yardıma ihtiyaç duyan sığınmacıları tespit edenler bize bildirsin. Bizde devletin aktardığı kaynaktan kendilerine yardım edelim'' dedi. 

Federasyon üyeleri, sığınmacı ailelerin küçük çocuklarına da oyuncak dağıttı.

Orhan Karan/Atila Altuntaş








Editör: İsveç Gündemi