Norveçlilerin tatil için kuzeyde en çok tercih ettiği noktalardan biri olan Fjällbacka, uzun zamandır Norveçli turistleri ağırlayamıyor.

Norveç'in uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle turizm sezonunu durgun geçiren Fjällbacka'da az da olsa Norveçli turist sevinci yaşanmaya başlandı.

Turistik açıdan İsveç'in önemli takım adalarının bulunduğu bölgeye son günlerde Norveçli turistlerin gelmeye başladığı ancak önceki dönemlere göre çok az olduğu belirtiliyor.

Özellikle Haziran ayında en fazla vakanın yaşandığı bölgelerden biri olan Västra Götaland'da bulunan Fjällbacka ilçe yönetimi genel durum hakkında hükümeti bilgilendirdi.

Fjällbacka'da turizm son haftalarda kıpırdarken, bölge sakinleri en çok Norveçli turistleri özlediklerini dile getiriyor.

Bölgede turizm normal seviyelerine dönmeye çalışırken, Norveçli turistler gelmedi denildi. Norveç hükümeti yurtdışı ziyaretlerinden sonra hâlihazırda geçerli olan on günlük karantinayı kaldırırsa durumun değişebileceği bildiren ilçe belediyesi hükümetin bu konuda girişimlerde bulunmasını talep etti.

Konuya dair gün içinde yanıt verilmesi beklenirken, Norveç hükümeti hala bu bölge için yeşil ışık yakmadı. Ancak buna rağmen bazı Norveçli turistler dönüşte karantinaya aldırış etmeden bölgeye gelmeye başladı.

Norveçlileri özledik

Genel olarak limanda Norveçli teknelerin daha fazla olduğu belirtilirken, bu yıl normal zamanlardan çok daha az sayıda Norveçlinin geldiği belirtiliyor. Ancak buna rağmen Norveçlileri görmek sevinçle karşılanıyor.

Norveçli turist sayısında büyük bir fark gören Elinor Hartung. Neredeyse yılın yarısını Fjällbacka'da yaşıyor ve 30 yılı aşkın bir süredir orada bir evi var. Salgın nedeniyle Norveçli turistlerden endişe duymadığını ve eskiden olduğu gibi geri dönmelerini umuyor.

Hartung, "Norveçlileri özlüyorum. Burada çok sayıda katkıda bulunarak mağazaları ve restoranları canlı tutuyorlar" ifadeleri kullandı.

Norveç bayraklı az sayıdaki tekne ve Norveç plakalı araç olmasına rağmen, bunun yakın zamanda iyiye işaret olabileceği bekleniyor.

Özellikle Norveçlilerin önemli bir bölümü yazın en az bir ayını Fjällbacka'da geçiriyor.

Çoğunun bölgede yazlığı bulunması nedeniyle, her yaz bu bölgeyi mutlaka ziyaret ediyor.

Editör: İsveç Gündemi