2020 işgücü piyasasında çalkantılı bir yıl oldu ve çoğu kişi için bu sonbaharda yeni bir iş arama zamanı gelmiş olabilir. Meslek forumu Glassdoor'un yardımıyla jobbland.se, İsveç'in büyük şirketleri ile ilgili bir anket çalışması yaptı. Çalışmayı şirketlerdeki eski çalışanlar üzerinden incelemeye alan çalışma, en iyi işveren şirketleri listeledi.

Listenin en altında, önceki çalışanlardan 5 üzerinden yalnızca 2,8 puan alan Loomis var. Elekta 2,9 puanla listenin çok gerisinde kalıyor.

İşte İsveç'in en büyük şirketlerinde en popüler on işveren.

SCA

Listedeki büyük şirketler arasında ilk sırada, en olumlu tepkiler alan ve listenin başında yer alan orman endüstrisi şirketi SCA'yı görüyoruz. SCA'da 2018 yılı verilerine göre ülke genelinde 4 bin 216 kişi çalışan kayıtlı çalışanı vardı.

SCA'nın toplam puanı 5 üzerinden 4,8'dir.

EQT Group

Arkasında küresel yatırım şirketi EQT Group var. Şirketin merkezi İsveç'tedir ancak Hong Kong, Londra, New York ve Singapur'da ofisleri bulunuyor. EQT Group'un 2019 verilerine göre İsveç'te 596 çalışanı vardı.

EQT Grubunun toplam puanı 5 üzerinden 4,4'tür.

Spotify

Müzik yayın devi Spotify, İsveç'teki en popüler şirketler listesinde ikinci sırayı paylaştı. Spotify, 2008'de İsveç'te piyasaya sürüldü ve yine 2008'de New York Borsası'na girdi. 2019 verilerine göre İsveç'te Spotify'da 1.457 kişi çalışıyordu.

Spotify'ın toplam puanı 5 üzerinden 4,4'tür.

IFS

Daha az duyulmuş bir şirket en iyi işverenler şirketinede IFS'de bulunuyor. İş sistemlerinde uzmanlaşan küresel BT şirketleri 1983 yılında Linköping'de kuruldu. 2018 yılında İsveç genelinde şirketin 142 çalışanı vardı.

IFS'nin toplam puanı 5 üzerinden 4,3'tür.

Swedbank

Swedbank, eski çalışanları arasında da popüler durumda. 7,3 milyon özel müşteriye sahip popüler bankanın İsveç'te 168, Baltık'ta 99 şubesi bulunmaktadır. Geçen yıl, bankanın dünya çapında 15 bin 218 çalışanı vardı.

Swedbank'ın toplam puanı 5 üzerinden 4,2'dir.

Volvo Cars

Otomobil üreticisi Volvo Cars, eski çalışanlarından iyi notlar alıyor. Şirketin çoğunluk sahibi Çinli Zhejiang Geely Holding Group'tur, ancak merkez ofisi Göteborg'un Hisingen'deki Torslanda'da bulunmaktadır. Volvo Cars'ın 2018'de İsveç'te 42 bin 908 çalışanı vardı.

Volvo Cars, 5 üzerinden 4,2'dir.

Scania

Södertälje merkezli kamyon ve otobüs üreticisi Scania da listede. Scania'nın dünyanın çeşitli yerlerinde 49 bin çalışanı bulunuyor. 2018 resmi verilerine göre Scania'nın İsveç'te 15 bin 46 çalışanı vardı.

Scania'nın toplam puanı 5 üzerinden 4,1'dir.

Astra Zeneca

Özellikle koronavirüsle birlikte adından sıkça söz ettiren ve popüliritesi artan şirketin ne zaman aşı üreteceği en çok merak edilenler arasında.

İngiliz-İsveç ilaç şirketi Astra Zeneca da eski çalışanları tarafından takdir ediliyor gibi görünüyor. 2018'de İsveç'te 5 bin 842 çalışanı vardı ve 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyorlar. Astra Zeneca'nın en büyük üretim tesisi Södertälje'de bulunmaktadır.

Astra Zeneca'nın toplam puanı 5 üzerinden 4,0'tür.

Atlas copco

Atlas Copco sanayi şirketi de listede kendine yer buluyor. Atlas Copco geçmişi 1873 gibi çok eski bir tarihe dayanıyor. Şirket 1873 yılında kuruldu ve genel merkezi Stockholm, Nacka'da bulunuyor, ancak üretim İsveç ve dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleştiriliyor. Geçen yıl şirketin İsveç'te 37 bin 805 çalışanı vardı.

Atlas Copco'nun toplam puanı 5 üzerinden 4,0'dır.

Skanska

Skanska İsveç'te en önemli İnşaat grubudur. Büyük şirketler arasında en popüler işverenler listesine girmeyi başardı. Skanska, 1887 yılında Malmö'de kuruldu, ancak merkezi Stockholm'de bulunuyor. İnşaat şirketinin 2019 yılında İsveç'te 34 bin 756 çalışanı vardı.

Skanska'nın toplam puanı 5 üzerinden 4.0 oldu.

Editör: İsveç Gündemi