Dün akşam saatlerinde sistemin çökmesiyle Swedbank'ın milyonlarca müşterisi, restaurant, alışveriş merkezleri, bankamatik, internet hesapları vb. hiç biryerde işlem yapamadı.

Bir kadın müşterinin Swedbank'ın Facebook sayfasında kartımla hiç bir işlem yapamıyorum. Alışveriş yapamıyorum, para çekemiyorum, internet hesabıma giremiyorum şimdi ne yapacağım? demesiyle herşey anlaşıldı.

Banka yetkilileri sistemin içeriden kaynaklı bir sorunla karşı karşıya olduğunu ancak hala tam olarak sorunun ne olduğunu tespit edemediklerini söyleyerek sistemin hacklendiğini dillendirmemeye gayret ediyor.

Banka ile ilgili siber saldırı düzenlediğini söyleyen kimse de henüz çıkmadı. Ancak bu tarz sorunların sadece siber saldırılar sonrasında meydana gelebildiği tüm sistem uzmanları tarafından bilinir birşeydir.

Banka mağdur olan müşterilerinin mağduriyetini telafi edeceğini açıkladı. Ancak sorundan ne kadar müşterinin hangi boyutta etkilendiğini de kimse bilmiyor.

Gece boyunca yapılan çalışmalar ve yedekleme sisteminin devreye alınmasıyla gece saat 3 gibi sistemi yeniden çalıştırmayı deneyen banka sistem uzmanları servis ve hizmetlerin normale döndüğünü gece saat 04:00'te duyururken, gece saat 05 sıralarında sistemin tamamen normale döndüğü belirtildi.

Ancak sorunun hala gerçek anlamda çözülemediğini de belirten banka yetkilileri diken üstünde. Gece boyu kriz masası kurup süreci normale döndürmeye çalışan Swedbank milyonlarca müşterisini mağdur ettiği gerçeği karşısında mağdur olan tüm müşterilerimizin mağduriyetini telafi edeceğiz dedi. Bu bankanın milyarlarca kron tazminat ödemeyle başbaşa kalabileceğini gösteriyor.
Editör: İsveç Gündemi