Normal şartlarda yaz döneminde zaten turist almayan otel bu yıl salgının etkilerinden nasibini alarak normal zamandan çok daha erken kapılarını kapattı.

Otelin kurucusu ve otağı olan Yngve Bergqvist gelecekle ilgili endişeli olmadığını belirterek, otelin genel olarak yoğunluk yaşadığı tarihler Kasım - Nisan arası dönemdir diyerek, bu yıl virüsten etkilendiğini ancak gelecekten ümitsiz olmadığını belirtti.

Bergqvist şanslı olduklarını söyledi.

Buz otelin en yoğun sezonu Kasım ve Nisan arasındadır. Bu yıl Mart ve Nisan aylarında yüzde 50 müşteri kaybı yaşadıklarını belirterek, koronavirüs sezonu erken kapatmamızı sağladı dedi.

Bu yıl sezonu erken kapatması nedeniyle ortalama 20 milyon SEK bir gelir kaybı olduğu belirten otelin gelecek yıl tekrar toparlayacağı inancı hakim.

30 yıl içinde ilk kez kapatmak zorunda kaldık diyen Bergqvist, "Zor ve tuhaf bir duyguydu" ifadeleri kullanarak, yinede bu işi yapacağız dedi.

Kiruna'nın merkezinin iki mil dışında, Jukkasjärvi'deki Torne Nehri sahilinde bir buz oteli yapmanın mümkün olduğunu düşünen kişi olarak bilinen ve bu fikrin ilk ortaya çıktığında kendisine aptal muamelesi yapıldığını belirten Yngve Bergqvist, "bugün bambaşka bir noktadayız" yorumunda bulundu.

1989 yılında kurulan Ice Hotel, o günden bu yana kendini geliştirerek, 77 ülkeden konuk ağırlıyor. Sanatçılar ve heykeltıraşlar 1000'den fazla oda tasarladı. Otel kendi türünde dünyanın en büyüğüdür ve Kiruna belediyesinde turizm endüstrisinin sembolü haline gelmiştir.

Editör: İsveç Gündemi